ذخیره بتاکاروتن در میکروجلبک خالص دونالیلا سالینا و مختلط دریای خزر تحت قحطی نیتروژن
(ندگان)پدیدآور
قربانی, آزیتاحسینی, مریمابراهیمی, سیروسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بتاکاروتن جزء کاروتنوئیدها و از معروفترین رنگدانههای طبیعی شناختهشده میباشد. از مهمترین منابع تولید بتاکاروتن میکروجلبکها میباشند. به دلیل هزینههای بالای استریلیزاسیون کشتخالص، دراین مطالعه نحوه رشد، میزان کلروفیل تولید شده و نحوه تجمع بتاکاروتن در نمونه کشتمختلط دریاچهخزر برای اولین بار تحت استرس کمبود مواد مغذی بررسی و با نمونه خالص میکروجلبک دونالیلاسالینا در همان شرایط مقایسه گردید. در این مطالعه، غلظت بتاکاروتن در میکروجلبک دونالیلاسالینا و میکروجلبک دریاچهخزر در ابتدا و پس از اعمال استرس قحطی نیتروژن (پس از 188 ساعت)، به ترتیب از 5/7 به 8/14 و از 0/7 به mol Beta-Carotene/g Protein 5/13 رسید. با اعمال استرس مقدار پروتئین در میکروجلبک دونالیلاسالینا از مقدار اولیه 8/341 به مقدار نهایی mg/L 1/950 و در میکروجلبک دریاچهخزر از مقدار اولیه 1/357 به مقدار نهاییmg/L 0/1010 رسید. شرایط عملیاتی هر دو نمونه یکسان با 5/7=pH و دور همزدگی rpm 160 و بازه دمایی 26–24 درجه سانتیگراد بود. این پژوهش نشانگر نتایج مشابه مقدار بتاکاروتن تجمع یافته در کشت مختلط میکروجلبک دریاچهخزر و کشت خالص میکروجلبک دونالیلا میباشد. از آنجایی که کشت مختلط میکروجلبک نسبت به کشت خالص اقتصادیتر بوده و نیاز به تجهیزات گرانقیمت و استریلیزاسیون ندارد، لذا امکان صنعتیشدن تولید بتاکاروتن توسط کشت مختلط دریاچهخزر بیشتر میباشد.
کلید واژگان
میکروجلبک دونالیلا سالینامیکروجلبک دریاچه خزر
بتاکاروتن
استرس قحطی نیتروژن
میکروجلبک
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-01-201395-11-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
مدرس دانشگاه پیام نوردانشگاه شهید مدنی تبریز
دانشگاه صنعتی سهند تبریز
شاپا
2008-48032423-7841




