استخراج پلی ساکارید پکتین از چوب مرکزی گردو و بررسى بازده و خصوصیات فیزیکوشیمیایى آن
(ندگان)پدیدآور
نوری, مرجانمختاریان, محسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گردو از مهمترین و ارزشمندترین محصولات کشاورزی کشور است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سه متغیر pH (1، 5/1 و 2)، دما (60، 70 و 80 درجه سلسیوس) و زمان استخراج (60، 90 و 120 دقیقه) بر درصد بازده، درجه استریفیکاسیون و میزان گالاکتورونیک اسید پکتین استخراج شده از ضایعات چوب مرکزی گردوبود که از روش آماری سطح پاسخ استفاده گردید. مطابق با نتایج، شرایط بهینه استخراج با بیشترین بازده استخراج (32/14 درصد)، درجه استریفیکاسیون (03/64 درصد) و گالاکتورونیک اسید (62/63 درصد) متناسب با pH 68/1، دمای 80 درجه سلسیوس و زمان 120 دقیقه بود. روی نمونهی بهینه پکتین آزمونهای خاکستر کل، وزن مولکولی، خصوصیات امولسیفایری، رئولوژیکی و طیف سنجی مادون قرمزانجام گرفت. نتایج نشان داد خاکسترکل 14/1 درصد و وزن مولکولی نمونه بهینه پکتین 61/35 کیلو دالتون بود. این نمونه با خواص امولسیفایری مطلوب، رفتار سودوپلاستیک از خود نشان داد و نمودار طیف سنج مادون قرمز آن غنی از حضور گالاکتورونیک اسید بود.
کلید واژگان
چوب مرکزی گردوپکتین
درجه استریفیکاسیون
گالاکتورونیک اسید
ضایعات
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایراناستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




