• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 51, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 51, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    گروه بندی کیفی روغن زیتون تولید شده در برخی از استان‌های ایران با استفاده از روش‌های کمومتریکس

    (ندگان)پدیدآور
    شواخی, فروغمرادی, پرویزرحمانی, انوشه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1010.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پروفایل اسیدهای چرب روغن زیتون بکر برخی از استان­های ایران برای بررسی شباهت‌ها و تفاوت‌های آنها مورد بررسی‌قرارگرفت. شاخص‌های مورد استفاده در طبقه‌بندی شامل اسیدهای چرب، نسبت اولئیک به لینولئیک، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA)، چند غیر اشباع PUFA))، اشباع (SFA)، نسبت MUFA به  PUFAو شاخص کاکس (Cox Index) بود. ویژگی‌‌های حسی نمونه‌ها برای تعیین ردة بکر بررسی شد. داده‌ها با استفاده از تجزیه واریانس (ANOVA)، تجزیه و تحلیل مؤلفه‌های اصلی (PCA) و خوشه‌بندی سلسله مراتبی (HCA) ارزیابی شدند. بر اساس PCA و HCA، نمونه‌های روغن زیتون در دو گروه مجزا قرار­گرفتند. نمونه‌های استان‌های گلستان، زنجان و قزوین (Go1، Qa1 و Z1) در گروه با رده کیفی برتر و سایر نمونه‌ها در گروه با رده کیفی پایین‌تر قرار گرفتند. با توجه به نتایج ارزیابی حسی، همة نمونه‌ها به غیر از نمونه‌های قم و فارس، فرابکر بودند. یافته‌های این پژوهش تا حدودی در انتخاب روغن زیتون به مصرف کننده کمک خواهد کرد.
    کلید واژگان
    اسید چرب
    ارزیابی حسی
    تجزیه و تحلیل مؤلفه های اصلی
    خوشه‌بندی سلسله مراتبی
    روغن زیتون

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
    بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویح کشاورزی، زنجان، ایران
    گروه مواد غذایی، پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2020.293048.665254
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_77062.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339297

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب