گروه بندی کیفی روغن زیتون تولید شده در برخی از استانهای ایران با استفاده از روشهای کمومتریکس
(ندگان)پدیدآور
شواخی, فروغمرادی, پرویزرحمانی, انوشهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروفایل اسیدهای چرب روغن زیتون بکر برخی از استانهای ایران برای بررسی شباهتها و تفاوتهای آنها مورد بررسیقرارگرفت. شاخصهای مورد استفاده در طبقهبندی شامل اسیدهای چرب، نسبت اولئیک به لینولئیک، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA)، چند غیر اشباع PUFA))، اشباع (SFA)، نسبت MUFA به PUFAو شاخص کاکس (Cox Index) بود. ویژگیهای حسی نمونهها برای تعیین ردة بکر بررسی شد. دادهها با استفاده از تجزیه واریانس (ANOVA)، تجزیه و تحلیل مؤلفههای اصلی (PCA) و خوشهبندی سلسله مراتبی (HCA) ارزیابی شدند. بر اساس PCA و HCA، نمونههای روغن زیتون در دو گروه مجزا قرارگرفتند. نمونههای استانهای گلستان، زنجان و قزوین (Go1، Qa1 و Z1) در گروه با رده کیفی برتر و سایر نمونهها در گروه با رده کیفی پایینتر قرار گرفتند. با توجه به نتایج ارزیابی حسی، همة نمونهها به غیر از نمونههای قم و فارس، فرابکر بودند. یافتههای این پژوهش تا حدودی در انتخاب روغن زیتون به مصرف کننده کمک خواهد کرد.
کلید واژگان
اسید چربارزیابی حسی
تجزیه و تحلیل مؤلفه های اصلی
خوشهبندی سلسله مراتبی
روغن زیتون
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانبخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویح کشاورزی، زنجان، ایران
گروه مواد غذایی، پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




