| dc.contributor.author | نوشاد, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حجتی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده, بهروز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:19:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:19:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:19:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:19:32Z | |
| dc.date.issued | 2020-06-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-03-13 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-12-23 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوشاد, محمد, حجتی, محمد, علیزاده, بهروز. (1399). افزایش عمر نگهداری گوشت گاو با استفاده از پوشش خوراکی زیست فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگوی سیاه بارگذاری شده با اسانس زیره سیاه. مهندسی بیوسیستم ایران, 51(2), 407-418. doi: 10.22059/ijbse.2020.299334.665289 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4803 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7841 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2020.299334.665289 | |
| dc.identifier.uri | https://ijbse.ut.ac.ir/article_77061.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339296 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش، تأثیر پوشش تهیه شده از موسیلاژ دانه بالنگوی سیاه حاوی اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی گوشت گاو بررسی گردید.پوشش خوراکی بهطور معنیداری از افزایش pH و افت رطوبت و کاهش سفتی بافت نمونههای گوشت جلوگیری کرد و نمونههای پوششیافته پایداری اکسایشی بالاتری (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید پایین) داشتند. رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا و مولد فساد در گوشت گاو پوششیافته بهطور معنیداری کمتر از نمونه شاهد بود (<em>p </em>< 0.05) و این اثر در غلظتهای بالاتر اسانس بیشتر مشهود بود. ویژگیهای حسی گوشت گاو نیز در حضور پوشش خوراکی زیست فعال بهتر حفظ گردید. پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ بالنگوی سیاه و اسانس زیره سیاه میتواند بهعنوان نوع جدیدی از بستهبندی زیست فعال جهت افزایش پایداری اکسایشی و میکروبی و بهبود ویژگیهای حسی محصولات گوشتی در نظر گرفته شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 809 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی بیوسیستم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Biosystems Engineering | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2020.299334.665289 | |
| dc.subject | گوشت گاو | fa_IR |
| dc.subject | تغییرات بار میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | بافت | fa_IR |
| dc.subject | ویژگیهای حسی | fa_IR |
| dc.title | افزایش عمر نگهداری گوشت گاو با استفاده از پوشش خوراکی زیست فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگوی سیاه بارگذاری شده با اسانس زیره سیاه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 51 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 407 | |
| dc.citation.epage | 418 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-9873-0914 | |