استفاده از میکروسکوپ نوری اپی فلورسانس (EFLM) برای ارزیابی فعالیت مخمر نانوایی (ساکارومایسس سرویسیا) و مقایسه آن با روشهای متداول
(ندگان)پدیدآور
پیغمبردوست, سیدهادیکسائی, زهرادادپور, محمدرضاموسوی, میر حسناولادغفاری, عارفنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه از میکروسکوپ نوری اپی فلورسانس (EFLM) برای مشاهده زندهمانی مخمر نانوایی و ارزیابی فعالیت آن استفاده شد. فعالیت تخمیری سه نوع مخمر تجارتی (A-C) با روش EFLM و آزمونهای گازوگرافی، میکروبی و پخت نان مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. رنگ آمیزی مزدوج و همزمان سوسپانسیونهای مخمری در روش EFLM، سلولهای زنده را با رنگ سبز و سلولهای مرده را با رنگ قرمز مشخص کرد. مخمر A با بیشترین تعداد سلول سبز رنگ (178 سلول شمارش شده در تصویر میکروسکپی) در رتبه نخست و مخمر C با کمترین تعداد (١٠٢ سلول شمارش شده) در رتبه آخر زندهمانی قرار گرفت. در آزمون میکروبی تعداد واحدهای تشکیل دهنده کلنی در مخمر A بیشترین (cfu/mg١٠١٠×١٥) و در مخمر C کمترین (cfu/mg١٠١٠×١٢) بود. در روش گازوگرافی مخمر A بیشترین (ml CO2/3h ١٦٣) و مخمر C کمترین (ml CO2/3h ١40) مقدار گاز را تولید کرد. در آزمون پخت، مخمر A بیشترین حجم (cm3 ١٣٢) و مخمر C کمترین حجم (cm3 ١٠٨) نان را نشان داد. نتایج نشان دادند که ارتباط مثبتی بین تعداد مخمرهای سبز مشاهده شده در آزمون EFLM، مخمرهای زنده در آزمون میکروبی، مقدار گاز تولید شده در آزمون گازوگرافی و بالاخره حجم نان وجود دارد.
کلید واژگان
مخمر نانوائیزنده مانی
قدرت تولید گاز
میکروسکوپ نوری اپی فلوروسانس
صنایع غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشیار ارگانوژنز و مورفوژنز گیاهی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
عضو هیأت علمی پژوهشگاه ملی استاندارد، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرج
شاپا
2008-48032423-7841




