بهینهسازی هزینه، زمان و کیفیت در فرآیند تولید مرغ گوشتی با تلفیق الگوریتم ژنتیک (NRGA-II) و منطق فازی
(ندگان)پدیدآور
خسروانی مقدم, عرفانشریفی, محمدرفیعی, شاهینحاتمی, پیامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
از مسائل بسیار مهم در مدیریت تولید، انتخاب بهترین گزینه برای انجام هرکدام از فعالیتهای تولید بهنحوی است که هزینه و زمان کمترین مقدار و بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشد. با توجه به تعداد زیاد فعالیتها و گزینههای انتخابی برای هر فعالیت، معمولاً این انتخاب جواب منحصربهفردی ندارد و میتوان با استفاده از تابع مطلوبیت و اختصاصدادن وزنهایی به زمان و هزینه و کیفیت، بهترین جواب را از بین جوابهای بهدستآمده انتخاب کرد. از آنجا که در دنیای واقعی عدم قطعیت وجود دارد، پس برای رسیدن به مدیریت دقیق بایستی به عدم قطعیت نیز توجه شود. در این مقاله یک مدل ریاضی فازی برای شبکهای از فعالیتها پیشنهاد میشود، تا از میان شیوههای ممکن و موازنۀ معیارهای آنها، بهترین شیوۀ اجرا برای هر فعالیت مشخص شود. بدین منظور از الگوریتم ژنتیک مبتنی بر رتبهبندی نامغلوب برای حل این مسئله استفاده و بهترین شیوههای انجام هر فعالیت برای تولید مرغ گوشتی از تخممرغ تا کشتار ارائه شد و مقدار زمان، هزینه، و کیفیت به ترتیب 8/1793 ساعت و 99/911 میلیون تومان و 48درصد محاسبه شد.
کلید واژگان
الگوریتم ژنتیکبهینهسازی چندهدفه
جواب پارتو
مرغ گوشتی
منطق فازی
تحلیل و بهینه سازی کارایی سیستمهای کشاورزی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستادیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
شاپا
2008-48032423-7841




