• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 50, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 50, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ایزوترم، سینتیک و ترمودینامیک جذب متیلن بلو با نانوذرات ZnO سنتز شده با کورکومین

    (ندگان)پدیدآور
    سیار, زهراجعفری زاده, هدا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    804.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    نانوذرات ZnO جاذب­های قوی برای جذب مواد آلی و غیرآلی می­باشند. در این پژوهش نانوذرات ZnO با استفاده از کورکومین در دمای °C 160 و 10=pH سنتز شده و از آن برای حذف متیلن بلو با غلظت‌های اولیه مختلف، و در دما ها و pH ها ی متفاوت مورد استفاده قرار گرفت. ویژگی­های فیزیکی و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده با استفاده از تکنیک­های XRD، DLS، SEM، FTIR و  BET آنالیز گردید. نتایج نشان داد با افزایش دما، ابتدا مقدار جذب تا °C 40 افزایش و سپس کاهش یافت که بیشترین جذب برابر با mg/g 320 بود. با افزایش pH نیز مقدار جذب افزایش یافت و در محیط بازی (10=pH) مقدار جذب بیشینه و برابر با mg/g 235 به دست آمد. بررسـی سـینتیک جـذب سطحی داده­ها نشان داد که سینتیک حذف رنگ از مدل سینتیکی شبه مرتبه دوم پیروی می­کند. همچنـین نتـایج ایزوترم جذب نشان داد که نتایج حاصل از جذب با مدل ایزوترم جذب در حال تعادل لانگمویر تطابق خوبی نسبت به فروندلیچ دارند (99/0=R2 و 564/0= RL ). حداکثر ظرفیت جذب بر مبنای ایزوترم لانگمویر در مقدار mg/g 324 حاصل گردید. مقادیر به دست آمده از پارامترهای ترمودینامیکی نیز نشان داد که جـذب متیلن بلو گرماگیر و خودبخودی است.
    کلید واژگان
    نانو ذرات اکسیدروی
    کورکومین
    حذف رنگ
    پارامترهای ترمودینامیکی
    سینتیک جذب
    نانوتکنولوژی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-08-23
    1398-06-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
    دانشیار، گروه صنایع غذایی ، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2019.269636.665117
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_72589.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339226

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب