بررسی برخی پارامترهای کیفی و ترمودینامیکی خشککردن ورقههای کیوی در یک خشککن بازگردشی مجهز به پمپ حرارتی
(ندگان)پدیدآور
طباطبایی کلور, رضامحمدی, ایمانمتولی, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
خشککردن با کاهش فعالیتهای میکروبی، زمان ماندگاری محصول را افزایش و با کاهش وزن و حجم مواد، بسته بندی، حمل و نقل و انبارداری محصولات را سهولت میبخشد. شاخصهای کیفی و پارامترهای ترمودینامیکی از موارد مهم قابل بررسی در خشککردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی میباشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیرات بازگردش هوا و پمپ حرارتی بر شاخصهای کیفی (تغییرات رنگ، بازجذب آب و pH) و پارامترهای ترمودینامیکی (بازده حرارتی، حرارت و توان مخصوص مصرفی، ضریب خشکشدن و بازده همرفتی) خشکشدن کیوی میباشد. در این پژوهش از سه سطح بازگردش ( 0%، 50%، 100%)، سه سطح دمای خشککردن (45، 55، 65 درجه سلسیوس) و دو سطح با و بدون استفاده از پمپ حرارتی استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان بازگردش از 0% به 50% تغییرات رنگ افزایش و از 50% به 100% تغییرات کلی رنگ کاهش یافت و با بکارگیری پمپ حرارتی میزان تغییرات کلی رنگ کاهش یافت. همچنین با افزایش بازگردش از 0% به 50% میزان pH افزایش و از 50% به 100% میزان pH کاهش یافت. بیشترین بازجذب مربوط به بازگردش 100% و با وجود پمپ حرارتی بود. بالاترین میزان حرارت و توان مخصوص مصرفی در دمای 45 درجه سلسیوس، بازگردش 0% و با خاموش بودن پمپ حرارتی به ترتیب به میزان 37/73 و 57/83 مگاژول بر کیلوگرم و پایینترین میزان این دو پارامتر در دمای 65 درجه سلسیوس، بازگردش 100% و با روشن بودن پمپ حرارتی به میزان 15/14 و 01/27 مگاژول بر کیلوگرم بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که ضریب خشکشدن، بازده حرارتی و همرفتی با افزایش دما و بازگردش و با بکارگیری پمپ حرارتی روند صعودی داشت.
کلید واژگان
کیویتغییرات رنگ
بازجذب آب
بازده حرارتی
توان مخصوص مصرفی
انرژی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی/گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریمکانیک بیوسیستمٰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مکانیک بیوسیستمٰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2008-48032423-7841




