نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, رحیمfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی‌ورنامخواستی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorعباس‌والی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:19:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:19:06Z
dc.date.available1399-07-09T08:19:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:19:06Z
dc.date.issued2015-09-23en_US
dc.date.issued1394-07-01fa_IR
dc.date.submitted2014-02-15en_US
dc.date.submitted1392-11-26fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, وحید, ابراهیمی, رحیم, قاسمی‌ورنامخواستی, مهدی, عباس‌والی, مریم. (1394). مدل‌سازی تشخیص فراصوتی آلودگی پاکت‌های شیر UHT به باکتری Escherichia coli با شبکۀ عصبی مصنوعی. مهندسی بیوسیستم ایران, 46(3), 219-227. doi: 10.22059/ijbse.2015.56862fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2015.56862
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_56862.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339170
dc.description.abstractتشخیص آلودگی میکروبی شیر، به‌عنوان مهم‏ترین شاخص کیفیت شیر در صنایع لبنی، به‌کمک‏ روش‏های نوین مهندسی اهمیت زیادی دارد. در تحقیق حاضر، آلودگی میکروبی پاکت‏های شیر UHT با استفاده از حسگرهای فراصوتی تشخیص داده شد. پاکت‏ها به‌صورت مصنوعی در چهار رقت متفاوت و با سه تکرار به باکتری <em>E. coli</em>آلوده شدند. فرکانس مرکزی سنسورهای پیزوالکتریک MHz 02/1 بود و با ولتاژ پیک V 5/18 استفاده شدند. برای پایش مشخصه‏های فراصوتی، فاکتورهای دامنۀ ولتاژ، و تأخیر زمانی اندازه‏گیری شدند. شبکۀ عصبی مصنوعی برای پیش‏بینی تعداد باکتری و pH پاکت‏های شیر براساس فاکتورهای فراصوتی طراحی شد. نتایج نشان داد که آلودگی پاکت‏های شیر در رقت اولیۀ CFU/ml 1000 پس از 5/7 ساعت تشخیص‌پذیر است به‌صورتی ‌که با کاهش رقت اولیۀ باکتری، مدت زمان تشخیص افزایش خواهد داشت. شبکۀ عصبی مصنوعی آموزش داده‌شده مقادیر تعداد باکتری و pH را نسبت به داده‏های تجربی با ضرایب تبیین 872/0 و 851/0 پیش‏بینی کرد. براساس پژوهش انجام‌شده، مشاهده می‌شود که آلودگی میکروبی شیر با استفاده از فراصوت امکان‏پذیر بوده و برای حصول دقت بالاتر، نیازمند تحقیقات بیشتری است.fa_IR
dc.format.extent685
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2015.56862
dc.subjectآلودگی میکروبیfa_IR
dc.subjectشبکۀ عصبی مصنوعیfa_IR
dc.subjectشیرfa_IR
dc.subjectفراصوتfa_IR
dc.subjectEscherichia colifa_IR
dc.subjectصنایع غذاییfa_IR
dc.titleمدل‌سازی تشخیص فراصوتی آلودگی پاکت‌های شیر UHT به باکتری Escherichia coli با شبکۀ عصبی مصنوعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکردfa_IR
dc.citation.volume46
dc.citation.issue3
dc.citation.spage219
dc.citation.epage227
nlai.contributor.orcid0000-0001-6339-2062


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد