مدلسازی فازی- عصبی و سطح پاسخ آبگیرى اسمزی دانههای انار
(ندگان)پدیدآور
گنجه, محمدجعفری, سید مهدیقادری, سجادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش دانههای انار به روش اسمزی، با محلولهای40، 50 و 60 درصد ساکارز در دماهای 45، 55 و 65 درجه سلسیوس فرایند شدند و مقدار جذب موادجامد، کاهش آب و کاهش وزن نمونهها در زمانهای 60، 120، 180 دقیقه اندازهگیری گردید. فرایند آبزدایی اسمزی با ترکیب تکنیکهای منطق فازی و شبکههای عصبیمصنوعی (مدلسازی فازی- عصبی) و روش سطح پاسخ مدلسازی شد. برای مدلسازی، درونیابی و افزایش دادهها، از منطق فازی استفاده شد و با وارد کردن نتایج مدل فازی در شبکههای عصبیمصنوعی، شبکه پسانتشار پیشخور با توپولوژی 3-8-3، ضریبهمبستگی 98344/0 و میانگین مربعات خطای 02278/0 با تابع فعالسازی لگاریتمی و الگوی یادگیری لونبرگ – مارکوات به عنوان بهترین مدل عصبی ارائه گردید. مدلهای رگرسیونی ایجاد شده با استفاده از روش سطح پاسخ نیز با ضریب همبستگی بیش از 91/0 توانایی بالایی برای پیشبینی فاکتورهای پاسخ داشتند ولی در مقایسه با مدل فازی- عصبی از دقت پایینتری برخوردار بودند.
کلید واژگان
مدلسازیشبکههای عصبی
منطقفازی
سطحپاسخ
دانههای انار
صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-48032423-7841




