تاثیر کنجاله کنجد و پلیساکارید محلول در آب سویا بر ویژگیهای نان بربری
(ندگان)پدیدآور
توان, زهراحجتی, محمدناصحی, بهزادجوینده, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با هدف بهبود کیفیت نان برـبری، اثر افزودن کنجـاله کنـجد (5/12-0 درصـد) و پلیسـاکارید محلـول در آب سویـا (2-0 درصد) بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (رطوبت، پروتئین، چربی، فیبر و خاکستر، حجم مخصوص، سفتی و پیوستگی) و حسی نان به عنوان متغیرهای وابسته با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی گردید. نتایج نشان داد افزودن کنجاله کنجد مقادیر خاکستر، پروتئین، چربی، فیبر و رطوبت نان را بطور معنیداری افزایش داد در حالیکه سفتی و پیوستگی بطور معنیداری کاهش یافت. همچنین مشاهده شد که افزودن پلیساکارید محلول در آب سویا میزان رطوبت را افزایش و سفتی و حجم مخصوص نمونهها را بطور معنیداری کاهش داد. همچنین کنجاله کنجد و پلیساکارید محلول در آب سویا اثر معنیدار مثبتی بر پذیرش کلی نمونهها داشتند. براساس نتایج بهینهسازی و مدل بدستآمده، استفاده از 43/6 درصد کنجاله کنجد و 62/0درصد پلیساکارید محلول در آب سویا میتواند نان بربری با بهترین کیفیت و ویژگیهای تغذیهای و حسی را تولید نماید.
کلید واژگان
نان مسطحفیبر
بافت
ویژگی حسی
روش سطح پاسخ
تکنولوژی غلات
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-07-231396-05-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
شاپا
2008-48032423-7841




