ارزیابی سینتیک رشد و بقاء لاکتوباسیلوس دلبروکی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی با به کارگیری سوبسترای جو و مالت و تأثیر آنها بر خصوصیات آنتیاکسیدانی محیط
(ندگان)پدیدآور
سالاری, مهدیهرضوی, سید هادینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه پتانسیل محیطهای جو، جو-مالت و مالت برای رشد و زندهمانی دو گونه لاکتوباسیلوس (لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتوباسیلوس پاراکازئی) جهت تولید نوشیدنی فراسودمند بررسی شد. سپس تأثیر فرایند تخمیر بر فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنول کل سه محیط ارزیابی شده و با همتایان غیر تخمیری خود مقایسه گردید. نتایج نشان داد باکتریهای انتخابی بهخوبی در سه محیط رشد کرده به طوری که طی 10 ساعت اول تخمیر pH محیطها تا حدود 25/4 کاهش یافت. بالاترین جمعیت میکروبی (log CFU/ml 7/9) در محیط مالت به دست آمد. محتوای فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی محیطها طی تخمیر به طور قابل توجهی افزایش یافته و محیط مالت تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس پاراکازئی بالاترین میزان فنول کل (96/83 میلی گرم معادل گالیک اسید در 100 میلیلیتر) و فعالیت ضد رادیکالی (ml 26/0= IC50) نشان داد. بهعلاوه بیشترین زندهمانی (CFU/ml 106×2/1) در محیط مالت تخمیر شده با لاکتوباسیلوس دلبروکی ثبت شد.
کلید واژگان
مالتتخمیر
لاکتوباسیلوس
فعالیت آنتیاکسیدانی
کاربرد میکروارگانیزمها در فراورده های تخمیری و غیرتخمیری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-07-231396-05-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترا دانشگاه تبریزدانشگاه تهران
شاپا
2008-48032423-7841