نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآبدانان مهدی‏زاده, سامانfa_IR
dc.contributor.authorمینایی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorمهاجرانی, عزالدینfa_IR
dc.contributor.authorکریمی ترشیزی, محمد امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:18:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:18:51Z
dc.date.available1399-07-09T08:18:51Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:18:51Z
dc.date.issued2014-02-20en_US
dc.date.issued1392-12-01fa_IR
dc.date.submitted2012-03-14en_US
dc.date.submitted1390-12-24fa_IR
dc.identifier.citationآبدانان مهدی‏زاده, سامان, مینایی, سعید, مهاجرانی, عزالدین, کریمی ترشیزی, محمد امیر. (1392). ارزیابی غیرمخرب تازگی تخم‏مرغ با طیف‏سنجی UV-IR و تعیین تأثیرگذارترین ناحیۀ طیفی. مهندسی بیوسیستم ایران, 44(2), 101-112. doi: 10.22059/ijbse.2014.50117fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2014.50117
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_50117.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339085
dc.description.abstractصنعت مدرن طیور به‌جای روش‏های سنتی فراوری و جابه‏جایی تخم‌مرغ مانند candling و بازرسی چشمی، به‌دنبال روش‏های جدیدتری است. هدف از این پژوهش، ارزیابی طیف‏سنجی UV-IR به‌منظور سنجش غیر‏مخرب تازگی تخم‏مرغ به‌عنوان جایگزینی برای روش‏های سنتی بازرسی است. برای بررسی گسترۀ وسیعی از تغییرات در تازگی، گروه‌های متشکل از 10 تخم‌مرغ (<sup>o</sup>C 730 و 425درصد RH) به‌مدت 30 روز ذخیره شدند. اندازه‏گیری‏های طیفی در برابر سه پارامتر مخرب سنجش تازگی (Haugh units  (HU)، pH سفیده و زرده، و ضریب زرده (YC[1])) قرار داده شدند. روش‏های PLSR وPCR  به‌منظور پیش‏بینیHU ، pH سفیدۀ تخم‌مرغ، و YC براساس داده‏های طیفی استفاده شد. مقدار ضریب تعیینخطای پیشگویی در روش PLSR برای HU، YC، و pH سفیده به‌ترتیب 88/0، 86/.، و 78/0 و در روش PCR (برای HU، YC، و pH) سفیده به‌ترتیب 64/0، 62/0، و 41/0 به‌دست آمد. این نتایج بیانگر توانایی بیشتر PLSR در پیش‏بینی داده‏های طیفی است. در‌ضمن بیشتر اطلاعات طیفی در بازه nm820-510  قرار دارد. نتایج همچنین نشان داد که طیف‏سنجی UV-IRدر ارزیابی کیفیت درونی و تازگیتخم‏مرغ روش موفقی است. <br clear="all" /><br />fa_IR
dc.format.extent686
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2014.50117
dc.subjectارزیابی غیرمخربfa_IR
dc.subjectشاخص‏های کیفیت و تازگی تخم‏مرغfa_IR
dc.subjectناحیۀ طیفی تأثیرگذارfa_IR
dc.subjectصنایع غذاییfa_IR
dc.subjectمکانیک ماشینهای کشاورزیfa_IR
dc.titleارزیابی غیرمخرب تازگی تخم‏مرغ با طیف‏سنجی UV-IR و تعیین تأثیرگذارترین ناحیۀ طیفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مکانیک ماشین‏های کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه مکانیک ماشین‏های کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیک، دانشگاه شهید بهشتی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه دام و طیور، دانشگاه تربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.citation.volume44
dc.citation.issue2
dc.citation.spage101
dc.citation.epage112
nlai.contributor.orcid0000000322415621


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد