ارزیابی غیرمخرب تازگی تخممرغ با طیفسنجی UV-IR و تعیین تأثیرگذارترین ناحیۀ طیفی
(ندگان)پدیدآور
آبدانان مهدیزاده, سامانمینایی, سعیدمهاجرانی, عزالدینکریمی ترشیزی, محمد امیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
صنعت مدرن طیور بهجای روشهای سنتی فراوری و جابهجایی تخممرغ مانند candling و بازرسی چشمی، بهدنبال روشهای جدیدتری است. هدف از این پژوهش، ارزیابی طیفسنجی UV-IR بهمنظور سنجش غیرمخرب تازگی تخممرغ بهعنوان جایگزینی برای روشهای سنتی بازرسی است. برای بررسی گسترۀ وسیعی از تغییرات در تازگی، گروههای متشکل از 10 تخممرغ (oC 730 و 425درصد RH) بهمدت 30 روز ذخیره شدند. اندازهگیریهای طیفی در برابر سه پارامتر مخرب سنجش تازگی (Haugh units (HU)، pH سفیده و زرده، و ضریب زرده (YC[1])) قرار داده شدند. روشهای PLSR وPCR بهمنظور پیشبینیHU ، pH سفیدۀ تخممرغ، و YC براساس دادههای طیفی استفاده شد. مقدار ضریب تعیینخطای پیشگویی در روش PLSR برای HU، YC، و pH سفیده بهترتیب 88/0، 86/.، و 78/0 و در روش PCR (برای HU، YC، و pH) سفیده بهترتیب 64/0، 62/0، و 41/0 بهدست آمد. این نتایج بیانگر توانایی بیشتر PLSR در پیشبینی دادههای طیفی است. درضمن بیشتر اطلاعات طیفی در بازه nm820-510 قرار دارد. نتایج همچنین نشان داد که طیفسنجی UV-IRدر ارزیابی کیفیت درونی و تازگیتخممرغ روش موفقی است.
کلید واژگان
ارزیابی غیرمخربشاخصهای کیفیت و تازگی تخممرغ
ناحیۀ طیفی تأثیرگذار
صنایع غذایی
مکانیک ماشینهای کشاورزی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاندانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
دانشیار گروه فیزیک، دانشگاه شهید بهشتی تهران
استادیار گروه دام و طیور، دانشگاه تربیت مدرس تهران
شاپا
2008-48032423-7841




