تعیین خواص فیزیکی و آیرودینامیکی تخمه آفتابگردان رقم آذر گل
(ندگان)پدیدآور
خدابخشیان کارگر, رسولعمادی, باقرعباسپور فرد, محمدحسینسعیدی راد, محمدحسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
دانستن خواص فیزیکی تخمه آفتابگردان برای طراحی بهینه دستگاههایی که در انتقال، جابه جایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار می رود، لازم است. در این تحقیق خواص فیزیکی دانه آفتابگردان رقم آذرگل برای محتوای رطوبتی 3% تا 14% بر پایه خشک در سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک بررسی شد. نتایج تجزیه و تحلیل ابعادی دانه ها نشان داد که طول دانه بسیار مرتبط با عرض و ضخامت آن است. همچنین ارتباط معنی داری بین عرض و ضخامت دانه مشاهده شد، در حالی که ابعاد دانه با جرم آن رابطه معنی داری ندارند. با افزایش رطوبت دانه از 3% تا 14% در هر دسته، جرم دانه، وزن هزار دانه، تخلخل، چگالی حقیقی و سرعت حد به صورت خطی افزایش یافتند. در تمامی دستهها، چگالی توده با افزایش رطوبت، به صورت خطی کاهش یافت. نتایج حاصله از ضریب اصطکاک بر روی سطوح آلومینیوم، تخته چند لایه، آهن گالوانیزه، پلی اتیلن و لاستیک افزایش خطی این پارامتر را با افزایش رطوبت نشان داد. بیشترین ضریب اصطکاک در دسته بزرگ و سطح آلومینیوم در محدوده 42/0 تا 45/0 ملاحظه شد.
کلید واژگان
تخمه آفتابگردانخواص فیزیکی
رطوبت
رقم آذرگل
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-10-231390-08-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
مهندس، دانشگاه فردوسی مشهداستادیار، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار، مرکز تحقیقات فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان خراسان
شاپا
2008-48032423-7841




