توسعه و آزمون حسگر دیالکتریک استوانهای برای اندازهگیری غلظت قند شربت چغندرقند
(ندگان)پدیدآور
خلیلیان, حامدقاسمی ورنامخواستی, مهدینادری بلداجی, مجتبیرستمی, سجادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اندازهگیری و پایش غلظت قند شربت چغندرقند به شکل پیوسته و در مراحل مختلف پخت و تغلیظ یکی از نیازهای اساسی صنعت شکر میباشد. در این مطالعه یک نمونه حسگر دیالکتریک استوانهای با قابلیت توسعه برای اندازهگیری برخط غلظت قند شربت چغندرقند ساخته شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. این حسگر متشکل از یک استوانه فولادی و مغزی به عنوان قطبهای خازن میباشد که توسط کابل هممحور به دستگاههای ژنراتور و تحلیلگر طیف متصل میشود. با آزمون آزمایشگاهی، پاسخ حسگر در پنج غلظت مختلف شربت چغندرقند با درصدهای بریکس 5/26، 9/37، 7/48، 1/54 و 62 آزمون شد و طیفهای دامنه بر حسب فرکانس (A-F) در بازهMHz 150-0 بدست آمد. نتایج نشان داد که فرکانس تشدید در تناوبهای اول و دوم با درصد بریکس رابطه قوی خطی با شیب مثبت دارد. به طور معکوس این ارتباط قوی با ضرایب تبیین 99/0 و 98/0 به ترتیب برای تناوب اول و دوم تشدید بین ضریب دیالکتریک شربت و درصد بریکس حاصل شد به طوری که با افزایش درصد بریکس ضریب دیالکتریک کاهش یافت. یافتههای این مطالعه نشان داد که روش دیالکتریک میتواند یک روش توانمند و کاربردی در اندازهگیری درصد بریکس شربت چغندرقند در کارخانههای قند باشد.
کلید واژگان
حسگر دیالکتریکشربت چغندرقند
درصد بریکس
فرکانس تشدید
کنترل کیفی و تکنیکهای غیر مخرب اندازه گیری کیفیت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
فارغ التحصیلاستادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد
عضو هیئت علمی
عضو هیئت علمی
شاپا
2008-48032423-7841




