ارزیابی قابلیت ماشین بویایی در تفکیک کیفیت خرمای خشک شده با روشهای الکتروهیدرودینامیک، هوای گرم و ترکیبی
(ندگان)پدیدآور
کرامت جهرمی, مهدیمحتسبی, سید سعیدموسی زاده, حسینقاسمی ورنامخواستی, مهدیرفیعی, شاهینسوند رومی, احساننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از روشها و دماهای مختلف در فرآیند خشک کردن، کیفیت محصول را دستخوش تغییرات کرده و عطر و بوی آن را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. روش خشک کردن به شیوه الکتروهیدرودینامیک یک روش غیرحرارتی است که با امکان افزایش نرخ تبخیر در دما و فشار محیط، باعث حفظ بهتر کیفیت محصول خشک شده می شود. هدف این پژوهش امکانسنجی طبقهبندی و ارزیابی کیفیت خرمای خشک شده در سه سطح مختلف از سرعت هوا به روشهای الکتروهیدرودینامیک (در دماهای 25، 35 و 60 درجه سلسیوس) و روش هوای گرم (در دمای °C60) بر اساس بو و رایحه محصول خشک شده به وسیله یک سامانه چند حسگری ماشین بویایی است. نتایج نشان داد که کیفیت خرمای خشک شده بر اساس رایحه به سه گروه مختلف (گروه یک: الکتروهیدرودینامیک در دمای °C25، گروه دو: الکتروهیدرودینامیک در دمای °C35 و گروه سوم: هوای گرم و ترکیبی در دمای °C60) طبقه بندی میشود. پاسخ حسگرهای نیمه هادی اکسید فلزی در روش الکتروهیدرودینامیک در دمای 25 درجه سلسیوس بالاتر از بقیه بود که حاکی از حفظ بهتر رایحه محصول در این روش است. در پایان موثرترین حسگرها در تفکیک بوی خرما مشخص شدند.
کلید واژگان
خرماماشین بویایی
خشک کردن
الکتروهیدرودینامیک
هوای گرم
پس از برداشت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته دکتری، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایراناستاد، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، ، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استاد، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، ، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران ، کرج، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




