تأثیر پوشش موسیلاژ بامیه و صمغ کربوکسی متیل سلولز بر میزان جذب روغن و خواص فیزیکوشیمیایی سیبزمینی سرخ شده
(ندگان)پدیدآور
اشرفی یورقانلو, رقیهغیبی, نسانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر صمغ کربوکسی متیل سلولز (CMC) و موسیلاژ بامیه و مخلوط این دو هیدروکلوئید به عنوان پوششدهنده، در غلظت (5/0، 1 و 5/1 درصد) بر میزان رطوبت، جذب روغن، درصد پوششدهی، راندمان سرخ کردن، سفتی بافت، شاخصهای رنگی و ویژگیهای حسی خلالهای سیبزمینی سرخ شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سیبزمینیهای پوشش داده شده با پوشش مخلوط 5/1 درصد کمترین مقدار روغن را جذب کردند. ویژگیهای رنگی سیبزمینی سرخشده حاوی پوشش صمغ CMC در مقایسه با خلالهای بدون پوشش و حاوی موسیلاژ بامیه بهتر بود. نمونههای پوششدهی شده به علت خاصیت سدکنندگی هیدروکلوئیدها در مقایسه با نمونه شاهد میزان رطوبت بالاتری داشتند. در پذیرش کلی نمونه حاوی مخلوط 1 درصد پوششهای مورد استفاده امتیاز بالایی کسب کرد. مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از مخلوط صمغ CMC و موسیلاژ بامیه در سطح 1 درصد هم باعث کاهش مقدار روغن سیبزمینی سرخ شده گشت و هم از لحاظ کیفیت محصول قابل قبولی تولید کرد.
کلید واژگان
پوشش هیدروکلوئیدیسرخ کردن عمیق
خلال سیب زمینی
کاهش جذب روغن
استخراج مواد موثره گیاهان و کاربردهای آنها
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفهای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایرانمربی، گروه علوم و صنایع غذایی، آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفهای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




