ارزیابی پایداری فیزیکی پودر سیر خشک شده با روش های خشک کردن انجمادی و جریان هوای گرم
(ندگان)پدیدآور
بیات, فریبابدیعی, فوژانرفیعی درسنگی, زهرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با تعیین همدمای جذب رطوبت و خواص گرمایی پودر سیر میتوان پایداری آن را در مدت نگهداری تعیین کرد. نتایج خشک کردن ورقههای 2 میلیمتری سیر با دو روش انجمادی و جریان هوای گرم نشان داد که مقدار پیرووات پودر سیر انجمادی بیشتر و دانسیته و تغییرات رنگ آن به صورت معنیداری کمتر از نمونه دیگر بود. منحنیهای همدمای جذب تا فعالیت آبی 4/0 تغییرات کمی داشت ولی با افزایش فعالیت آبی محیط، رطوبت جذب شده به وسیله نمونهها افزایش یافت. دمای انتقال شیشهای در پودر سیر انجمادی با رطوبت 0/7 درصد، 4/50 درجه سلسیوس و برای پودر سیر با جریان هوای گرم با رطوبت 7/7 درصد، 5/44 درجه سلسیوس بود. در هر دو پودر سیر افزایش رطوبت سبب کاهش دمای انتقال شیشهای شد. فعالیت آبی بالاتر از 55/0 و دماهای بیشتر از 35 درجه سلسیوس، احتمال جذب رطوبت و کلوخه شدن پودر را به شدت افزایش داد.
کلید واژگان
خشک کردندمای انتقال شیشهای
ظرفیت گرمای ویژه
منحنیهای همدما
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-201395-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدانعضو هیات علمی, موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
کارشناس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
شاپا
2008-48032423-7841




