کاربرد روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی در اندازهگیری میزان جذب منتول از دوغ به بطریهای پلیاتیلن ترفتالات
(ندگان)پدیدآور
فرهودی, مهدیامام جمعه, زهرااحسانی, محمدرضاارومیه ای, عبدالرسولنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از واکنشهایی که بین مادۀ غذایی و مادۀ بستهبندی در تماس با هم صورت میگیرد جذب ترکیبات عطروطعمی از مادۀ غذایی به بستهبندی است. اهمیت مطالعۀ این واکنشها از این نظر است که جذب ترکیبات عطروطعمی به مادۀ بستهبندی سبب کاهش شدت عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مرزی/مکانیکی بطریها میشود، که در نهایت به کاهش کیفیت محصول میانجامند. جذب منتول (عامل طعم نعناع) از دوغ به بطری PET در سه وضعیت دمایی 4، 25، و 45 درجۀ سلسیوس بررسی شد. در این تحقیق برای استخراج منتول از بطریها روش استخراج با حلال بهکار برده شد و از روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی نیز برای پیشتغلیظ محلول استخراجی قبل از آنالیز دستگاهی استفاده شد. اندازهگیری کمّی منتول با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور FID صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان جذب منتول تابعی از دما و زمان نگهداری است، بهاین ترتیب که میزان جذب منتول با گذشت زمان و افزایش دما افزایش یافت. مدل ریاضی بهکارگرفتهشده در پژوهش حاضر، رفتار فیکی را در نفوذ منتول بهداخل بطریهای پلیاتیلن ترفتالات نشان داد.
کلید واژگان
پلیاتیلن ترفتالاتجذب
دوغ
ریزاستخراج مایعـمایعپخشی
منتول
صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-04-211392-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار پژوهشکدۀ پلیمر و پتروشیمی ایران
شاپا
2008-48032423-7841




