نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحاج حیدری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorمساح, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorحداد درفشی, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:18:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:18:09Z
dc.date.available1399-07-09T08:18:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:18:09Z
dc.date.issued2013-04-21en_US
dc.date.issued1392-02-01fa_IR
dc.date.submitted2011-12-20en_US
dc.date.submitted1390-09-29fa_IR
dc.identifier.citationحاج حیدری, فاطمه, مساح, جعفر, حداد درفشی, محمدعلی. (1392). طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازه‏گیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه. مهندسی بیوسیستم ایران, 44(1), 17-25. doi: 10.22059/ijbse.2013.36160fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2013.36160
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_36160.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338908
dc.description.abstractاندازه‏گیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی روشی نو در ارزیابی کیفیت مواد غذایی است. روش‏های الکتریکی علاوه بر تشخیص عوامل کیفی، نسبت به تغییرات غلظت و وضعیت آب در بافت‏های گیاهی حساس هستند. بنابراین، از این روش برای تشخیص رسیدگی، آسیب‏دیدگی، رسیدن بیش از حد، پوسیدگی یا عوامل کیفی دیگر استفاده می‏شود. در تحقیقات گذشته، الکترود استفاده‌شده در آزمایش‏های اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی در بافت میوه فرو برده می‏شد و مقاومت الکتریکی بافت بین دو الکترود اندازه‏گیری می‏شد. الکترودها معمولاً سوزنی‌شکل هستند و به میوه آسیب می‏رسانند. به همین دلیل در بررسی تغییرات مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی، نیاز به تعویض نمونۀ آزمایشی بود. هدف این تحقیق طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازه‏گیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه و بررسی امکان استفاده از الکترود صفحه‏ای مخصوص، بدون آسیب‌رساندن به بافت میوه برای اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی میوه بود. الکترودها دو صفحه مسی‌اند که میوه در بین این دو صفحه در حالی‌که نیروی ثابتی به آن وارد می‏شد قرار می‏گرفت. وسایل و قطعات اصلی به‌کار‌رفته در این دستگاه عبارت‌اند از: LCRمتر، مبدل نیرو، نمایشگر، پایۀ اصلی، قاب، فک.آزمایش با این وسیله روی سیب قرمز انجام شد. آزمایش‏های اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی در دو بسامد جریان kHz1 و Hz120 انجام شد. نتایج آزمایش‏ها نشان داد که با کاهش رطوبت میوه و در نتیجه افزایش غلظت یونی، مقاومت الکتریکی میوه کاهش می‏یابد. همچنین، در صورت نگهداری سیب در دمای محیط و در نتیجۀ ادامه‌یافتن فرایند رسیدن میوه، تغییرات مقاومت الکتریکی برحسب زمان، به فرم تابع درجۀ سوم تغییر می‌کند، و وزن محصول برحسب زمان، به‌صورت کاملاً خطی کاهش می‏یابد.fa_IR
dc.format.extent545
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2013.36160
dc.subjectآسیب‏دیدگی میوهfa_IR
dc.subjectامپدانس الکتریکی میوهfa_IR
dc.subjectالکترود صفحه‏ایfa_IR
dc.subjectمقاومت الکتریکی میوهfa_IR
dc.subjectنگهداری سیبfa_IR
dc.subjectمکانیک ماشینهای کشاورزیfa_IR
dc.titleطراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازه‏گیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume44
dc.citation.issue1
dc.citation.spage17
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد