تشخیص تاثیر روش خشک کردن دو گونه آویشن بر بازدهی اسانس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی
(ندگان)پدیدآور
گلمکانی, محمدتقیرضائی, کرامت الهیارمند, محمدسعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این طرح اثر روش خشک کردن و پیشبینی میزان اسانس آویشن باغی و شیرازی با استفاده از عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. آویشن باغی به صورت کنترل شده در دمای 30 درجه سلسیوس و آویشن شیرازی به روش سنتی و در دمای 70-50 درجه سلسیوس خشک گردیدند. در لبه و مرکز برگ آویشن شیرازی، به ترتیب 4/18 و 9/14 درصد غدههای اسانسی تخریب شده بودند در حالی که در مرکز و لبه برگ آویشن باغی، غده اسانسی تخریب شدهای مشاهده نگردید. عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز بهتر بودن روش خشک کردن کنترل شده نسبت به روشهای سنتی خشک کردن (غیر کنترل شده در دماهای بالا) را تایید میکند. استخراج اسانس با استفاده از روش های مختلف استخراج (روش کلونجر و تقطیر به کمک مایکروویو) نشان داد که مقدار اسانس استخراج شده از آویشن شیرازی (به ترتیب 44/3 و 66/3 درصد) حداقل 45-44 درصد بیشتر از آویشن باغی (به ترتیب 39/2 و 52/2 درصد) می باشد. عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی برگ این دو گونه آویشن قبل از استخراج نیز نشان داده بودند که تعداد غده های اسانسی در واحد سطح برگ آویشن شیرازی بیشتر از آویشن باغی می باشد.
کلید واژگان
آویشناسانس
استخراج
کلونجر
میکروسکوپ الکترونی روبشی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دوره دکتری، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهراناستاد، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران
دانشیار، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
شاپا
2008-48032423-7841




