تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کود دامی و ورمیکمپوست بر عملکرد و ترکیبات اسانس بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)
(ندگان)پدیدآور
درزی, محمدتقیعطاپور, رضاحاج سید هادی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کاربرد کودهای آلی با هدف جایگزینی یا کاهش قابل ملاحظه در کاربرد کودهای شیمیایی، موجب افزایش کیفیت و عملکرد در تولید پایدار گیاهان زراعی میشود. به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف کود دامی و ورمیکمپوست بر عملکرد و ترکیبات اسانس بادرشبی، آزمایشی به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در مزرعة پاکدشت در سال 1391 انجام گرفت. تیمارها شامل 10 و 20 تن کود دامی در هکتار، 5 و 10 تن ورمیکمپوست در هکتار، 5 تن کود دامی همراه با 5/2 تن ورمیکمپوست در هکتار، 10 تن کود دامی همراه با 5 تن ورمیکمپوست در هکتار، کود شیمیایی (تنها 70 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) و شاهد (بدون کاربرد کود) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد پیکرة رویشی (7/4398 کیلوگرم در هکتار)، میزان اسانس (153/0 درصد) و عملکرد اسانس (75/6 کیلوگرم در هکتار)، درصد ژرانیلاستات در اسانس (61/57 درصد) و درصد ژرانیول در اسانس (09/21 درصد) به ترتیب در تیمارهای کاربرد 10 تن کود دامی، 5 تن ورمیکمپوست و 10 تن کود دامی همراه با 5 تن ورمیکمپوست بهدست آمد. همچنین بیشترین درصد ژرانیال (47/11 درصد)، نرال (11/7 درصد) و نریلاستات (34/4 درصد) در اسانس در تیمار کاربرد 10 تن ورمیکمپوست بهدست آمد. در مجموع بیشترین عملکردهای پیکرة رویشی و اسانس با کاربرد 10 تن کود دامی و بیشترین ترکیبات اسانس با کاربرد ورمیکمپوست بهدست آمد.
کلید واژگان
اسانسژرانیلاستات
ژرانیول
کود آلی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه زراعت دانشکدة کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهندانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت دانشکدة کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
دانشیار، گروه زراعت دانشکدة کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
شاپا
2008-48112423-8082




