بررسی تأثیر دما بر جوانهزنی بذر گیاه کینوا (Chenepodium quinoa Willd) تحت تنش شوری
(ندگان)پدیدآور
مامدی, آرشتوکل افشاری, رضاسپهوند, نیازعلیاویسی, مصطفینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کینوا (Willd Chenepodium quinoa) یک گیاه شبه غلهای با قابلیت کشت بالا در ایران است. کینوا گیاهی است که به دلیل ارزش غذایی بسیار بالای دانه، توسط سازمان خواربار و کشاورزی با شیر خشک مقایسه شده است. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانهزنی گیاه کینوا تحت تنش شوری آزمایشی بهصورت فاکتوریل با هفت سطح دما (5، 10، 15، 20، 25، 30، 35 درجة سلسیوس) و چهار سطح تنش شوری شامل (0، 4-، 8-، 12- میلیمول بر لیتر) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد با افزایش تنش شوری در سطوح دمایی مختلف به جز شوری 12- بار و دمای 35 درجة سلسیوس درصد جوانهزنی تفاوت معنیداری نداشتند، ولی سرعت جوانهزنی تفاوت معنیداری داشت. با افزایش غلظت شوری دمای پایة جوانهزنی افزایش، ولی دمای سقف و همچنین محدودة دمای بهینة مجاز جوانهزنی با افزایش تنش شوری کاهش یافت.
کلید واژگان
تنش شوریجوانهزنی
دمای بهینه
گیاه کینوا
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استادیار، مؤسسة تولید و اصلاح بذر و نهال، کرج
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
شاپا
2008-48112423-8082




