• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم گیاهان زراعی ایران
    • دوره 48, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم گیاهان زراعی ایران
    • دوره 48, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر ویژگی‌های کمّی، کیفی و برخی تغییرپذیری‌های بیوشیمیایی برگ ذرت دانه‌ای در شرایط تنش کم‌آبی

    (ندگان)پدیدآور
    توحیدی مقدم, حمیدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    666.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور ارزیابی تأثیر تنش کمبود آب و محلول­پاشی اسید آسکوربیک، بر ویژگی­های زراعی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ذرت آزمایشی در سال 1393 در مزرعۀ تحقیقاتی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین صورت پذیرفت. این تحقیق به‌صورت کرت های خرد شده(اسپیلیت پلات) در قالب طرح پایۀ بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. عامل آبیاری به‌عنوان عامل اصلی در چهار سطح )آبیاری بنا بر عرف منطقه، قطع آبیاری در مرحلۀ هشت برگی، قطع آبیاری در مرحلۀ ظهور کاکل و قطع آبیاری در مراحل هشت برگی و ظهور کاکل در بلال به­طور توأم) و عامل فرعی شامل محلول­پاشی اسید آسکوربیک در سه سطح (محلول­پاشی با آب خالص، محلول­پاشی با غلظت 50 قسمت در میلیون(پی­پی­ام) ومحلول‌پاشی با غلظت 100 قسمت در میلیون) در نظر گرفته شد. نتایج به‌دست‌آمده از این بررسی نشان داد که قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد ذرت سبب کاهش معنی­داری در عملکرد دانه و عملکرد زیست توده (بیوماس)، شاخص برداشت، درصد روغن و پروتئین دانه، عملکرد روغن و پروتئین دانه و محتوای سبزینۀ (کلروفیل) برگ و افزایش میزان پرولین و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز شد. محلول‌پاشی با اسید آسکوربیک توانست از کاهش عملکرد کمی و کیفی و محتوای سبزینۀ برگ و همچنین افزایش میزان پرولین و فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز جلوگیری کند. به‌طورکلی با توجه به بهبود کمی و کیفی صفات مورد بررسی می­توان نتیجه گرفت که کاربرد اسید آسکوربیک با از بین بردن رادیکال­های آزاد سبب کاهش فعالیت آنزیم­های پاداکسنده (آنتی‌اکسیدانت) و تجمع پرولین شده و به‌طور غیرمستقیم با بهبود شرایط رشد سبب افزایش عملکرد و کیفیت دانۀ ذرت می­ شود.
    کلید واژگان
    آنزیم سوپراکسید دیسموتاز
    پروتئین دانه
    پرولین
    قطع آبیاری
    فیزیولوژی گیاهان زراعی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه زراعت، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران

    شاپا
    2008-4811
    2423-8082
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2017.140380.654018
    https://ijfcs.ut.ac.ir/article_63120.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/333004

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب