نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدری, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorخلیلی, سمانهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:59:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:59:40Z
dc.date.available1399-07-09T07:59:40Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:59:40Z
dc.date.issued2014-06-22en_US
dc.date.issued1393-04-01fa_IR
dc.date.submitted2013-12-08en_US
dc.date.submitted1392-09-17fa_IR
dc.identifier.citationحیدری, مصطفی, خلیلی, سمانه. (1393). تأثیر اسید هیومیک و کود فسفر بر عملکرد دانه و گل، رنگدانه‌های فتوسنتزی و مقادیر عناصر معدنی در گیاه چای ترش (Hisbiscus sabdariffa L.). علوم گیاهان زراعی ایران, 45(2), 191-199. doi: 10.22059/ijfcs.2014.51898fa_IR
dc.identifier.issn2008-4811
dc.identifier.issn2423-8082
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.51898
dc.identifier.urihttps://ijfcs.ut.ac.ir/article_51898.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/332935
dc.description.abstractاین آزمایش به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در دانشگاه زابل اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کود فسفر در سه سطح 0، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار به‌عنوان عامل اول، و چهار سطح محلول‌پاشی اسید هیومیک 0، 750، 1500، 2250 گرم اسید هیومیک در هزار لیتر‌ آب به‌عنوان عامل دوم  بودند. نتایج نشان داد تیمار فسفر تأثیر معناداری بر عملکرد دانه، گل و اجزای عملکرد دانه شامل عملکرد بیولوژیکی، تعداد شاخۀ فرعی، تعداد کپسول در بوته، وزن بذر در تک‌بوته و وزن هزاردانه داشت و سبب افزایش آنها شد. بیشترین عملکرد دانه به‌مقدار 61/0 تن در هکتار و عملکرد گل به‌مقدار 63/0 تن در هکتار از سطح کودی 100 کیلوگرم در هکتار به‌دست آمد. تیمار فسفر به‌صورت معناداری سبب افزایش رنگدانه‌های فتوسنتزی، قند محلول برگ و غلظت فسفر دانه شد. اسید هیومیک با بهبود اجزای عملکرد دانه سبب افزایش عملکرد گل و دانه شد. اثر متقابل کود فسفر و اسید هیومیک به‌جز عملکرد بیولوژیکی تأثیر معناداری بر تمامی اجزای عملکرد دانه و مقدار قند محلول برگ داشت. بیشترین تعداد شاخۀ فرعی در بوته، تعداد کپسول در بوته و وزن هزاردانه از تیمار100 کیلوگرم در هکتار فسفر و 1500 گرم اسید هیومیک در هزار لیتر‌ آب به‌دست آمد.fa_IR
dc.format.extent180
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم گیاهان زراعی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Field Crop Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.51898
dc.subjectاسید هیومیکfa_IR
dc.subjectخصوصیات کیفیfa_IR
dc.subjectچای ترشfa_IR
dc.subjectعملکرد کمیfa_IR
dc.subjectفسفرfa_IR
dc.titleتأثیر اسید هیومیک و کود فسفر بر عملکرد دانه و گل، رنگدانه‌های فتوسنتزی و مقادیر عناصر معدنی در گیاه چای ترش (Hisbiscus sabdariffa L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات – دانشکدۀ کشاورزی- دانشگاه شاهرودfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد زراعت (آگرواکولوژی)- دانشگاه زابلfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue2
dc.citation.spage191
dc.citation.epage199


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد