• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم گیاهان زراعی ایران
    • دوره 50, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم گیاهان زراعی ایران
    • دوره 50, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تغییرات بیوشمیایی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط خشکی

    (ندگان)پدیدآور
    رحیمی, یوسفطالعی, علیرضارنجبر, مجتبی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    797.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تولید گیاهان دارویی مانند نعناعیان بطور چشمگیری در جهان در حال افزایش است. یکی از گیاهان مهم این خانواده، نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) است. اهمیت آن بدلیل ترکیب منتول در اسانس آن است. در این پژوهش، پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمایی نعناع فلفلی در سطوح مختلف آبیاری شامل: نرمال، 75، 50 و 25 درصد ظرفیت زراعی (FC) در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران در سال 1392 بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که آبیاری اثر معنی‌داری روی H2O2، MDA، محتوای پروتئین محلول،آنزیم های GPX ،APXو SOD در سطح احتمال یک درصد (P≤0.01) داشت. در حالی که اثر تیمار آبیاری بر محتوای قند‌های محلول معنی‌دار نبود. بیشترین میزان قند محلول و پروتئین محلول به ترتیب در تیمارهای 50 و 75 درصد FC مشاهده شد. بیشترین میزان تولید پراکسیدهیدروژن و پراکسیداسیون چربی برحسب MDA در تیمار25 درصد FC به ترتیب با میزانµmol/g 63/59 و µmol/g 25/16مشاهده شد که تفاوت معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد و سایر تیمارها نشان دادند. بیشترین میزان فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی CAT, APX و GPX در سطح 50 درصد FC و با افزایش تنش خشکی کاهش معنی‌داری پیدا کرد. فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز با افزایش تنش، افزایش یافت، به طوری که بیشترین میزان آن در آبیاری 25 درصد FC مشاهده گردید. براساس نتایج این پژوهش می‌توان بیان داشت که نعناع فلفلی به تنش خشکی حساس بوده و پتانسل لازم جهت افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی را در تنش‌های ملایم و شدید دارا نیست
    کلید واژگان
    نعناع فلفلی
    قند محلول
    پراکسیداسیون چربی
    آنزیم‌های آنتی اکسیدان
    بیوتکنولوژی گیاهان زراعی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت و اصلاح نباتات- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی-.دانشگاه تهران
    استاد دانشگاه تهران
    گروه بیوتکنولوژی میکروبی- دانشکده بیوتکنولوژی- دانشگاه تکنولوژی های خاص مدرن آمل

    شاپا
    2008-4811
    2423-8082
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2018.239868.654367
    https://ijfcs.ut.ac.ir/article_72299.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/332875

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب