• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم گیاهان زراعی ایران
    • دوره 49, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم گیاهان زراعی ایران
    • دوره 49, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی محتوای اسانس موجود در برگ چهار گونه آلیوم (Allium sp.) از زیرجنس و بخش Allium

    (ندگان)پدیدآور
    آریاکیا, الیاسکریمی, حمیدرضانقوی, محمد رضایزدانفر, نجمهشاهزاده فاضلی, سید ابوالحسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    486.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    جنس آلیوم با بیش از 850 گونه، دربرگیرنده 121 گونه ایرانی می‌باشد. با وجود مصرف بالای برگ آلیوم در ایران تاکنون در خصوص ارزیابی محتوای اسانس برگ آنها در شرایط زراعی تحقیق قابل توجهی صورت نگرفته است. در این تحقیق محتوای اسانس برگ چهار گونه آلیوم مربوط به زیرجنس و بخش Allium با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرام متصل به طیف سنج جرمی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که برگ‌های تازه گونه‌های مورد مطالعه آلیوم حاوی اسانس، متشکل از ترکیبات قابل توجه و متنوعی می‌باشند که از لحاظ کمی و کیفی بسیار متفاوت، و به لحاظ تغذیه‌ای و دارویی می‌تواند حائز اهمیت باشند. تعداد 68، 21، 29 و 31 عدد ترکیب به ترتیب در اسانس گونه‌های پیازچه (A. fistulosum)، تره ایرانی (A. iranicum)، تره فرنگی (A. porrum) و سیر (A. sativum) و مجموع 127 ترکیب مختلف در زیرجنس و بخش Allium مشاهده شد. تری‌سولفید دی‌پروپیل (34%) و 1، 2، 4-تری‌تیولان 3،5-دی‌اتیل (16%) در A. iranicum، دی‌آلیل دی‌سولفید (46%) و تری‌سولفید دی‌-2- پروپنیل (11%) در گونه A. sativum ، تری‌سولفید دی‌پروپیل (%43/13)، دی آلیل دی‌سولفید (%38/10) و دی‌سولفید دی‌پروپیل (%93/8) در گونه A. fistulosum، و ان-هگزادکانوئیک اسید (%74/11)، دی‌سولفید دی‌پروپیل (%38/10) و تری‌سولفید دی-پروپیل (%26/8) در گونه A. porrum عمده‌ترین ترکیبات اسانس برگ را تشکیل دادند. با توجه به تنوع بالا در ترکیبات اسانس گونه‌های مورد مطالعه، می‌توان از نتایج پژوهش حاضر در مطالعات کموتاکسونومیک آلیوم‌ها و برنامه‌های اصلاحی آنها استفاده نمود.
    کلید واژگان
    آلیوم
    کموتاکسونومی
    تنوع
    اسانس
    دستگاه گاز کروماتوگرام متصل به طیف سنج جرمی
    فیزیولوژی گیاهان زراعی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
    دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان
    گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج،
    پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، جهاد دانشگاهی(ACECR)، کرج،
    مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران (IBRC)، جهاد دانشگاهی (ACECR)، کرج

    شاپا
    2008-4811
    2423-8082
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2018.210830.654145
    https://ijfcs.ut.ac.ir/article_66180.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/332799

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب