اثر باکتریهای آزوسپیریلیوم و ازتوباکتر بر عملکرد و اجزای عملکرد جو در سطوح مختلف کود گاوی
(ندگان)پدیدآور
دهمرده, منیرخمری, عیسیدهمرده, مهدیاصغر زاده, احمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برای بررسی تأثیر کود دامی و کودهای زیستی بر عملکرد و اجزای عملکرد جو، آزمایشی در مزرعۀ آموزشیـ پژوهشی پژوهشکدۀ کشاورزی دانشگاه زابل سال 1391 بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح مصرف کودهای دامی محتوی شاهد (فقدان کاربرد کود دامی)، 20 و 30 تن در هکتار و چهار سطح مصرف کود زیستی محتوی شاهد (فقدان کاربرد کود زیستی)، آزوسپیریلیوم، ازتوباکتر و ترکیب آزوسپیریلیوم و ازتوباکتر بودند. بر پایۀ نتایج بهدستآمده سطوح مختلف مصرف کود دامی بر ارتفاع بوته، طول سنبله، تعداد سنبله و تعداد دانه در سنبلۀ گیاه تأثیر معناداری داشت. اثر تیمارهای کود زیستی بر ارتفاع بوته، طول سنبله، تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در گیاه، وزن هزار دانه، عملکرد اقتصادی، بیولوژیک و شاخص برداشت معنادار بود. بررسی اثر متقابل فاکتورها نشان داد که بیشترین عملکرد اقتصادی 66/2636 کیلوگرم در هکتار با مصرف همزمان 20 تن در هکتار کود دامی و مخلوط کود زیستی آزوسپیریلیوم با ازتوباکتر بهدست آمد که نسبت به تیمار شاهد 9/9 درصد افزایش داشت. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف تلفیقی کودهای دامی و زیستی، نسبت به مصرف جداگانۀ آنها ممکن است بر افزایش و اجزاء عملکرد جو نقش مؤثری داشته باشد.
کلید واژگان
طول سنبلهکود دامی
کودهای زیستی
عملکرد اقتصادی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-03-211393-01-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد آگرواکولوژِی، گروه زراعت، دانشکدۀ کشاورزی، پردیس خودگردان، دانشگاه زابلاستادیار، گروه زراعت، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زابل
استادیار، گروه زراعت، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زابل
استادیار، مؤسسۀ تحقیقات خاک و آب
شاپا
2008-48112423-8082




