نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرستمی کیا, یونسfa_IR
dc.contributor.authorطبری کوچکسرایی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorاصغرزاده, احمدfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:56:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:56:05Z
dc.date.available1399-07-09T07:56:05Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:56:05Z
dc.date.issued2017-03-21en_US
dc.date.issued1396-01-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-19en_US
dc.date.submitted1395-02-30fa_IR
dc.identifier.citationرستمی کیا, یونس, طبری کوچکسرایی, مسعود, اصغرزاده, احمد, رحمانی, احمد. (1396). اثر باکتری‌های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه‌ای نونهال‌های فندق (Corylus avellana) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران, 25(1), 126-116. doi: 10.22092/ijfpr.2017.109781fa_IR
dc.identifier.issn1735-0883
dc.identifier.issn2383-1146
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijfpr.2017.109781
dc.identifier.urihttps://ijfpr.areeo.ac.ir/article_109781.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/331823
dc.description.abstractهدف از پژوهش پیش‌رو، بررسی تأثیر باکتری‌های محرک رشد بر صفات رویشی (ارتفاع، قطر یقه، وزن خشک اندام زمینی و هوایی، زی‌توده خشک کل نونهال و شاخص کیفیت نونهال) و غلظت عناصر غذایی (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن و روی) در برگ نونهال‌های فندق (<em>Corylus avellana</em>L<em>.</em>) بود. در شرایط نهالستان، تأثیر سه نوع باکتری <em>Pseudomonas putida</em>، <em>Bacillus subtilis</em> و <em>Enterobacter cloacae</em> به‌صورت مجزا و ترکیبی به‌مدت هفت ماه بر نونهال‌های فندق در گلدان‌های پلی‌اتیلنی حاوی خاک اتوکلاوشده بررسی شد. بر اساس نتایج، بیشترین اندازه ارتفاع، قطر یقه و سطح برگ به‌ترتیب با 26/88 سانتی‌متر، 7/17 میلی‌متر و 23/87 سانتی‌متر مربع و بیشترین غلظت نیتروژن (2/81 درصد) در تلقیح ترکیبی سه باکتری مشاهده شد. بیشترین وزن خشک ریشه، حجم ریشه، وزن خشک اندام هوایی، زی‌توده خشک کل نونهال، شاخص کیفیت نونهال و بیشترین غلظت فسفر با تلقیح مجزای باکتری <em>P. putida</em> به‌دست آمد. بیشترین مقدار غلظت آهن و روی به‌ترتیب در تلقیح با باکتری <em>B. subtilis</em> و <em>P. putida</em>مشاهده شد. در حالت کلی، با توجه به تأثیر مثبت باکتری‌های محرک رشد در جذب عناصر غذایی، افزایش رشد قطری، ارتفاعی و شاخص‌های ریخت‌شناسی دیگر، به‌ترتیب باکتری‌های <em>P. putida</em>، <em>B. subtilis</em> و <em>E. cloacae</em> برای تلقیح نونهال‌های فندق توصیه می‌شوند. درحقیقت، تجهیز ریشه نونهال‌ها با باکتری‌های محرک رشد (مهندسی ریشه) می‌تواند راهکاری مناسب برای تولید نهال سالم و قوی در نهالستان و همچنین افزایش موفقیت نهال‌کاری در رویشگاه‌های آشفته و تخریب‌یافته این گونه باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelands of Iranen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات جنگل و صنوبر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Forest and Poplar Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijfpr.2017.109781
dc.subjectتلقیح باکتریfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectشاخص کیفیت نونهالfa_IR
dc.subjectفندقfa_IR
dc.titleاثر باکتری‌های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه‌ای نونهال‌های فندق (Corylus avellana) در نهالستان فندقلوی اردبیلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی- پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری جنگل‌داری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue1
dc.citation.spage126
dc.citation.epage116


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد