| dc.contributor.author | رستمی کیا, یونس | fa_IR |
| dc.contributor.author | طبری کوچکسرایی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصغرزاده, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحمانی, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:56:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:56:05Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:56:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:56:05Z | |
| dc.date.issued | 2017-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-05-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-02-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رستمی کیا, یونس, طبری کوچکسرایی, مسعود, اصغرزاده, احمد, رحمانی, احمد. (1396). اثر باکتریهای محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیهای نونهالهای فندق (Corylus avellana) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران, 25(1), 126-116. doi: 10.22092/ijfpr.2017.109781 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0883 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1146 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijfpr.2017.109781 | |
| dc.identifier.uri | https://ijfpr.areeo.ac.ir/article_109781.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/331823 | |
| dc.description.abstract | هدف از پژوهش پیشرو، بررسی تأثیر باکتریهای محرک رشد بر صفات رویشی (ارتفاع، قطر یقه، وزن خشک اندام زمینی و هوایی، زیتوده خشک کل نونهال و شاخص کیفیت نونهال) و غلظت عناصر غذایی (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن و روی) در برگ نونهالهای فندق (<em>Corylus avellana</em>L<em>.</em>) بود. در شرایط نهالستان، تأثیر سه نوع باکتری <em>Pseudomonas putida</em>، <em>Bacillus subtilis</em> و <em>Enterobacter cloacae</em> بهصورت مجزا و ترکیبی بهمدت هفت ماه بر نونهالهای فندق در گلدانهای پلیاتیلنی حاوی خاک اتوکلاوشده بررسی شد. بر اساس نتایج، بیشترین اندازه ارتفاع، قطر یقه و سطح برگ بهترتیب با 26/88 سانتیمتر، 7/17 میلیمتر و 23/87 سانتیمتر مربع و بیشترین غلظت نیتروژن (2/81 درصد) در تلقیح ترکیبی سه باکتری مشاهده شد. بیشترین وزن خشک ریشه، حجم ریشه، وزن خشک اندام هوایی، زیتوده خشک کل نونهال، شاخص کیفیت نونهال و بیشترین غلظت فسفر با تلقیح مجزای باکتری <em>P. putida</em> بهدست آمد. بیشترین مقدار غلظت آهن و روی بهترتیب در تلقیح با باکتری <em>B. subtilis</em> و <em>P. putida</em>مشاهده شد. در حالت کلی، با توجه به تأثیر مثبت باکتریهای محرک رشد در جذب عناصر غذایی، افزایش رشد قطری، ارتفاعی و شاخصهای ریختشناسی دیگر، بهترتیب باکتریهای <em>P. putida</em>، <em>B. subtilis</em> و <em>E. cloacae</em> برای تلقیح نونهالهای فندق توصیه میشوند. درحقیقت، تجهیز ریشه نونهالها با باکتریهای محرک رشد (مهندسی ریشه) میتواند راهکاری مناسب برای تولید نهال سالم و قوی در نهالستان و همچنین افزایش موفقیت نهالکاری در رویشگاههای آشفته و تخریبیافته این گونه باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands of Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات جنگل و صنوبر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Forest and Poplar Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijfpr.2017.109781 | |
| dc.subject | تلقیح باکتری | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | شاخص کیفیت نونهال | fa_IR |
| dc.subject | فندق | fa_IR |
| dc.title | اثر باکتریهای محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیهای نونهالهای فندق (Corylus avellana) در نهالستان فندقلوی اردبیل | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی- پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 126 | |
| dc.citation.epage | 116 | |