• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Horticultural Science and Technology
    • Volume 3, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Horticultural Science and Technology
    • Volume 3, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Evaluating the Performance of Eleven Olive Cultivars in Fars Province of Iran

    (ندگان)پدیدآور
    Taslimpour, Mohamad RezaZeinanloo, Ali AsgharAslmoshtaghi, Elham
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    440.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Olive (Olea europaea L.) consumption and production are socially and economically important in Iran. The aim of this experiment was to evaluate the vegetative characteristics, floral biology, fruit characteristics, oil percentage, and yield of eleven olive cvs. (‘Arbequina', ‘Amygdalolia', ‘Bledy', ‘Roghani', ‘Zard', ‘Sevillana', ‘Koroneiki', ‘Conservalia', ‘Gordal Sevillana', ‘Manzanilla', and ‘Mission') in Kazeroun olive research station, Fars province, Iran. This experiment, conducted in completely randomized blocks design with three replications, was active for five years, 2004 until 2008. The results exhibited morphological trait differences across the cultivars. ‘Amygdalolia' and ‘Conservalia' were suitable in subtropical areas for canning and oil, ‘Sevillana', ‘Manzanilla', and ‘Gordal Sevillana' as canning ‘Arbequina' and ‘Koroneiki' can be grown as oil cultivars in subtropical climate.  
    کلید واژگان
    can
    Cultivar
    Fruit
    Oil
    olive flower

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-06-01
    1395-03-12
    ناشر
    University of Tehran, College of Aburaihan
    سازمان پدید آورنده
    Crop and Horticulture Science Research Department, Fars Agriculture and Natural Resources Research and Education Center, (AREEO), Shiraz, Iran
    Associate Professor of Research, Horticultural Science Research Institute, Karaj, Iran
    Student, Department of Horticultural Science, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran

    شاپا
    2322-1461
    2588-3143
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhst.2016.58153
    https://ijhst.ut.ac.ir/article_58153.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/329650

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب