نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسعیدی, نویدfa_IR
dc.contributor.authorصادری, حوریهfa_IR
dc.contributor.authorتقیان, الههfa_IR
dc.contributor.authorسفیدکن, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرسولی, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorمحمد صالحی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorاولیاء, پرویزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:44:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:44:39Z
dc.date.available1399-07-09T07:44:39Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:44:39Z
dc.date.issued2020-06-21en_US
dc.date.issued1399-04-01fa_IR
dc.date.submitted2019-06-26en_US
dc.date.submitted1398-04-05fa_IR
dc.identifier.citationسعیدی, نوید, صادری, حوریه, تقیان, الهه, سفیدکن, فاطمه, رسولی, ایرج, محمد صالحی, رضا, اولیاء, پرویز. (1399). اثر اسانس‌های مرزه (Satureja spp.) بر عوامل بیماری‌زایی سودوموناس آئروجینوزا. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 36(2), 195-208. doi: 10.22092/ijmapr.2020.126820.2586fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2020.126820.2586
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_121871.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327932
dc.description.abstractسودوموناس آئروجینوزا یکی از شایع‌ترین باکتری‌های فرصت‌طلب در عفونت‌های بیمارستانی است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد ضدمیکروبی دارد. با توجه به محدودیت‌های استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، گرایش به جایگزینی آنها با فرآورده‌های طبیعی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس 4 گونه گیاه مرزه (<em>Satureja mutica</em>، <em>S. bachtiarica</em>، <em>S. rechingeri</em>، <em>S. khuzistanica</em>) بر عوامل بیماری‌زایی سودوموناس آئروجینوزا ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس‌های گیاه مرزه در سویه‌های استاندارد سودوموناس آئروجینوزا PAO1 و سودوموناس آئروجینوزا 8821M به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. در ادامه اثر غلظت‌های پایین‌تر از حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد (sub-minimum inhibitory concentration; sub-MIC) اسانس‌ها بر عوامل بیماری‌زایی این باکتری شامل حرکت، تشکیل بیوفیلم و تولید آلژینات، الاستاز و آلکالین‌پروتئاز این دو سویه بررسی شد. هر 4 اسانس مرزه دارای اثرهای ضدمیکروبی علیه سویه‌های استاندارد سودوموناس آئروجینوزا بودند، همچنین غلظت‌های sub-MIC اسانس‌ها موجب کاهش معنی‌دار تولید عوامل بیماری‌زایی این سویه‌ها شدند. در این مطالعه اثرهای مطلوب آنتاگونیستی اسانس‌های گیاه مرزه در برابر سویه‌های استاندارد سودوموناس آئروجینوزا مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر می‌توان از این اسانس‌ها به‌عنوان یک ترکیب ضد‌میکروبی علیه این باکتری استفاده کردfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2020.126820.2586
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectسودوموناس آئروجینوزاfa_IR
dc.subjectعوامل بیماری‌زاییfa_IR
dc.subjectمرزه (Satureja)fa_IR
dc.titleاثر اسانس‌های مرزه (Satureja spp.) بر عوامل بیماری‌زایی سودوموناس آئروجینوزاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکترا، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue2
dc.citation.spage195
dc.citation.epage208
nlai.contributor.orcid0000-0001-6560-1454


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد