بررسی ترکیبهای موجود در اسانس بابونه کبیر (Tanacetum Parthenium)
(ندگان)پدیدآور
جایمند, کامکار
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گیاه بابونه کبیر Tanacetum Parthenium (l.) Shultz-BIP. از خانواده Asteraceae که به نام تب بر (fever few) نیز معروف است مورد شناسایی قرار گرفت. نمونه مورد آزمایش از اندامهای هوایی گیاه از اطراف جاده چالوس (شهرستانک) در اواخر خرداد 1375 جمع آوری گردید و پس از خشک کردن در دمای محیط به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شد. اسانس با دستگاه کروماتوگرافی گازی(GC) و دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت و شناسایی کمی و کیفی آنها با مطالعه طیفسنجی جرمی و محاسبه شاخص های بازداری کواتس و سطح زیر هر پیک در کروماتوگرام GC صورت گرفت. ازبین ترکیب های شناسایی شده در اسانس مذکور تعداد 12 ترکیب در این اسانس شناسایی شده اند که در مجموع 74.43 درصد از وزن اسانس را تشکیل می دهند، از میان ترکیب های شناسایی شده Camphor (35.93درصد)، chrysantenyl acetate (30.36 درصد) ، β-caryophyllene (1.37درصد)و Germacrene-D (1.02درصد) بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهند.
شماره نشریه
1تاریخ نشر
1999-04-211378-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش گیاهان دارویی و محصولت فرعیشاپا
1735-09052383-1243



