مقایسه کمی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس بادیان رومی از استانهای فارس و اصفهان Pimpinella anisum L.
(ندگان)پدیدآور
عسگری, فاطمه
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بادیان رومی یا انیس از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع مختلف دارویی و غذایی دارد. میوه خشک شده انیس در فصل تابستان از استانهای فارس و اصفهان جمع آوری گردید و با روش تقطیر با بخار آب (Steam distillation) اسانس گیری شد. اسانس زرد کمرنگ با بازده 3.3 درصد وزنی برای انیس اصفهان و 3.0 درصد وزنی برای انیس فارس به دست آمد. ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس ها با دستگاه های گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت. 11 ترکیب مختلف آنها شناسائی شد. ترکیب عمده آنها آنتول Anethole میباشد که در حدود 90 درصد حجم اسانس ها را تشکیل میدهند که مهترین آنها در نمونه انیس فارس و اصفهان به ترتیب عبارتند از: ( α-zingiberene 1.01% , 0.92%)، eugenyl ( 1.43% ,2.0%(، γ-gurjunene (3.27% ,1.85%)، estragol (2.38% ,1.04%)
شماره نشریه
1تاریخ نشر
1999-07-231378-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
کارشناس بخش مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعیشاپا
1735-09052383-1243



