شناسایی ترکیبهای فرار اسانس وعصاره گیاه Salvia sclarea L.
(ندگان)پدیدآور
میرزا, مهدی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه Salvia sclarea L. با نام فارسی مریم گلی متعلق به جنس سالویا و تیره نعناع است. سر شاخه گلدار و گل آذین این گونه حاوی اسانسی بسیار معطر است که در صنایع عطرسازی و ساخت برخی طعم دهنده های سنتزی بکار می رود. اسانس حاصل از گل آذین به روش بخار آب وعصاره آن با استفاده از حلال آلی هگزان استخراج گردید. میزان بازده اسانس به روش اول 0.4 % و مقدار absolute به روش حلال 2.6% بدست آمد. بر اساس شناسایی ترکیبها با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف-طیف سنج جرمی 17 ترکیب در اسانس و 5 ترکیب در عصاره شناسایی شد. ترکیبهای لینالیل استات با 77.8%، جرماکرن- د 9.6% و لینالول با 4.6% بیشترین مقدار ترکیبها را در اسانس و همچنین اسکلارئول با 50% و لینالیل استات در حد 14% بالاترین حد را در عصاره تشکیل می دهند.
شماره نشریه
1تاریخ نشر
1999-07-231378-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعیشاپا
1735-09052383-1243



