بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده روغن اسانسی اندامهای هوایی و بذر گیاه جاشیرPrangos ferulacea (L.) Lindly
(ندگان)پدیدآور
سفیدکن, فاطمه
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اندامهای هوایی و بذر گیاه جاشیر (Prangos ferulacea L.)در فصل تابستان از ایستگاه تحقیقات همند آبسرد جمع آوری گردیده و پس از خشک شدن در دمای محیط، به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شد. اسانس به صورت لایه ای روغنی ازروی سطح آب جمع آوری گردید. بازده تولید اسانس از اندامهای هوایی گیاه برابر 2.33% و از بذر 0.84% بود. ترکیبهای هر دو اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و دستگاه گازکروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 31 ترکیب در اسانس حاصل از اندامهای هوایی گیاه جاشیر و 18 ترکیب در اسانس بذر آن شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس اندامهای هوایی گیاه بتاپینن (22.9%) و 3-کارن (16%) بودند در حالی که اسانس حاصل از بذر به طور عمده حاوی بتا پینن(33%) و آلفا پینن (10.1%) بود.
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2000-04-201379-02-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتعشاپا
1735-09052383-1243



