بررسی ترکیبهای شیمیایی روغن اسانسی آویشن کرمانی Thymus carmanicus JALAS, spec. nov
(ندگان)پدیدآور
مازندرانی, معصومهرضائی, محمدباقر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سرشاخههای گلدار آویشن کرمانی Thymus carmanicus JALAS. Spec. nov از ارتفاع 2250 متر کوهستان چهارباغ (استان گلستان)، در اواسط تیرماه 1380 جمعآوری گردید و به روش تقطیر با بخار آب اسانسگیری و بازده اسانس 0.82 بدست آمد. روغن اسانس توسط دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و دستگاه کروماتوگراف گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. از میان ترکیبهای شناسایی شده، پولگون (25.37 درصد)، 1و 8- سینئول (9.47 درصد)،کارواکرول (8.94 درصد)،ترانس- پارا- منت، 2- ان- 1- ال (8.49 درصد)، وربنون (8.04 درصد)، بورنئول (6.37 درصد)، پارا- سیمن (6.13 درصد)، منتول (5.76 درصد)، پیپریتون (5.43) و تیمول (3 درصد) بیشترین مقدار از حجم اسانس را به خود اختصاص دادهاند.
کلید واژگان
آویشن کرمانیترکیبهای شیمیایی اسانس روغنی
پولگون
1 و8- سینئول و کارواکرول
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2003-02-201381-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانعضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
شاپا
1735-09052383-1243



