بررسی ترکیبهای اسانس پونه کرمانی M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansis و پونه جنگلی M. longifolia (L.) Hud. var. kotschiana
(ندگان)پدیدآور
جایمند, کامکارمیرزا, مهدیجمزاد, زیبافاکر باهر, زهرا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پونه از جمله گیاهان بسیار مهم معطر و دارویی است که مصارف گستردهای در صنایع مختلف دارد. هدف از این بررسی شناسایی و کاربرد ترکیبهای اسانس پونه میباشد. نمونه کشت شده پونه کرمانی M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansisو پونه جنگلی M. longifolia (L.) Hud. var. kotschianaدر ایستگاه البرز کرج در زمان گلدهی، برگ و گل برداشت گردید و با روش تقطیر با بخار آب تحت اسانسگیری قرار گرفت. جهت شناسایی ترکیبهای اسانس از دو دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده گردید. ترکیبهای عمده در اسانس برگ و گل پونه کرمانی عبارت است از: piperitenone oxide (45.7 % و 44.3%)، piperitone (30.6 % و 25.3%) و piperitenone (5.6 % و10.6% ) و ترکیبهای عمده در اسانس برگ وگل پونه جنگلی عبارت است از : piperitone (58.2 % و 64%)، 1,8-cineole (26.7% و 28.4%) و piperitenone oxide (4.6% و2.1% ).
کلید واژگان
پونه کرمانیپونه جنگلی
پیپریتون
پیپریتنون
پیپریتنون اکسید
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2003-02-201381-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتعاعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
اعضاء هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
شاپا
1735-09052383-1243



