مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس گیاه Rosmarinus officinalis L. به روش آزمایشگاهی و نیمه صنعتی
(ندگان)پدیدآور
جایمند, کامکاررضایی, محمد باقر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
رومارن یا اکلیل کوهی با نام علمی Rosmarinus officinalis L. یکی از گیاهان معطر کشت شده در ایران میباشد، نمونه گیاهی از مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی وابسته به مرکز آموزش عالی جهاد کشاورزی استان سمنان جمعآوری گردید و در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی به روش تقطیر با آب اسانسگیری شد. بازده اسانس به ترتیب 31/0 درصد و 26/0 درصد تعیین گردید. نمونهها جهت مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس آن توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه قرار گرفتند. ترکیبهای عمده در نمونه آزمایشگاهی عبارتند از : a - pinene (3/30 درصد)، 1,8- cineole (2/15 درصد)، terpin-1-ol (2/8 درصد) و methyl chavicol (5/7 درصد) و ترکیبهای عمده در اسانس پایلوت شامل: a - pinene (30 درصد)، 1,8- cineole(2/12 درصد)، methyl chavicol (6/11 درصد) و camphene (6/6 درصد) میباشند. در ضمن با بررسی نتایج مشاهده میگردد که میزان بعضی از ترکیبها، از جمله 1,8-cineole (2/15 و 2/12 درصد)، methyl chavicol (5/7 و 6/11 درصد) و terpinen –1-ol (2/8 و 4/6 درصد) به ترتیب در دو نمونه متفاوت هستند.
کلید واژگان
رومارناکلیل کوهی (Rosmarinus officinalis)
ترکیبهای شیمیایی اسانس
تقطیر باآب
آلفا – پینن
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2003-07-231382-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهرانمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران
شاپا
1735-09052383-1243



