اثر فعالیت ضد باکتریایی اسانس Salvia officinalis L
(ندگان)پدیدآور
آبروش, زهرارضایی, محمدباقراشرفی, فاطمه
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بسیاری از فراورده های خام گیاهان دارویی به علت داشتن روغن فرار به طور مستقیم در پزشکی مصرف می شوند ولی در بیشتر موارد روغنهای فرار را از مواد خام جدا نموده و به عنوان دارو به کار می برند . اسانس سر شاخه گلدار مریم گلی (Salvia officinalis L.) به روش تقطیر با آب استخراج و تاثیر آن بر روی 4 گونه باکتری گرم مثبت و گرم منفی با نام های Shigella sonnei , E.coli, Bacillus anthracis , Bacillus cereus به روش چاهک مطالعه و ترکیبهای شیمیایی اسانس توسط دستگاه های کروماتوگرافی گازی GC و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تجزیه و شناسایی شدI وبا محاسبه شاخص های بازداری روشن گردید که در مجموع 10 ترکیب مختلف در اسانس مزبور شناسایی شد. عمده ترین ترکیبها از جمله α- pinene (5.5 %) ، borneol (9.4%) ، α-humulene ( 8.4 %) ، (9.3%)globulol بود. روغن فرار مژثر در برابر سوسپانسیون باکتریهای فوق الذکر با تراکم 108 میکروارگانیسم در هر میلی لیتر تعیین گردیده تا میزان باکتری کشی آن مورد مطالعه قرار گیرد. فعالیت باکتری کشی اسانس سرشاخه گلدار مریم گلی بعد از مدت زمان 24-48 ساعت به صورت هاله های عد رشدی مشاهده ش.قطر این هاله ها به ترتیب در مورد باسیلوس سرئوس 40mm ، باسیلوس آنتراسیس 25mm ، شیگلا سونه ای 24mm و اشرشیا کلی 20mm به دست آمد.
کلید واژگان
مریم گلیباسیلوس سرئوس
باسیلوس آنتراسیس
شیگلا سونه ای
اشرشیاکلی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2005-01-201383-11-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتععضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد تهران شمال
شاپا
1735-09052383-1243



