شناسایی و بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس گیاه Lepidium sativum L
(ندگان)پدیدآور
میرزا, مهدینجف پور نوایی, مهردخت
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جنس Lepidium از خانواده Cruciferaeدر ایران 8 گونه دارد که گونه Lepidium sativum L. شاهی (ترتیزک) علاوه بر ایران در اروپای مناطق مدیترانه ای ، آسیا وآمریکا پراکنش دارد .به منظور بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس آن برگهای گیاه کاشته شده از منطقه شمیران در استان تهران در تابستان 1383 جمع آوری گردید وپس از خشک شدن در دمای محیط با روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. اسانس به صورت یک لایه روغنی به رنگ زرد روشن و بازده 0.3% بدست آمد. تجزیه و شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس با دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل شده با طیف سنج جرمی (GC/MS) با محاسبه شاخصهای بازداری و مطالعه طیفهای جرمی صورت گرفت. از میان 25 ترکیب شناسایی شده که 94.7% اسانس را تشکیل می دهند ترکیب کامفر با 19.8% بیشترین میزان را به خود اختصاص می دهد. ترکیبهای بعدی شامل 1،8-سینئول (10.2%)، لیمونن (8.5%) و اپی–آلفا بیسابولول (7.9%) می باشند.
کلید واژگان
Cruciferae؛ Lepidium sativum L اسانسترکیبهای شیمیایی
کامفر
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2006-01-211384-11-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
اعضای هیأت علمی بخش تحقیقات گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتعاعضای هیأت علمی بخش تحقیقات گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
شاپا
1735-09052383-1243



