استخراج و شناسایی ترکیبهای شیمیایی اسانس Salvia compressa Vent.
(ندگان)پدیدآور
میرزا, مهدیباهر نیک, زهرا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
از آنجایی که گیاه Salvia از روزگاران کهن در مجموعه گیاهان طبی مورد توجه خاص بوده و کاربرد امروزه اسانس گونه های مختلف آن در صنایع داروسازی، عطرسازی و فراوردههای بهداشتی- آرایشی و نیز طعم دهنده در صنایع غذایی و نوشیدنی حائز اهمیت است, بنابراین در تحقیق حاضر اسانس گونه ای از جنس سالویا با نام Salvia compressa Vent. استخراج و ترکیبهای موجود در آن مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. بدین منظور سر شاخههای گلدار گیاه از اطراف جهرم (ارتفاع 900 متر) در استان فارس جمعآوری شده و اسانس آن به روش تقطیر با آب مورد استخراج قرار گرفت. سپس ترکیبهای موجود در اسانس با استفاده از دستگاههای گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنجی جرمی ((GC/MS جدا سازی و شناسایی گردیدند. نتایج بدست آمده وجود 24 ترکیب را در اسانس S. compressa نشان داد. در میان ترکیبهای شناسایی شده به ترتیب ترکیبهای T-کادینول(36%) و کاریوفیلن اکسید (15.7%) بالا ترین مقدار را به خود اختصاص دادند. از سایر ترکیبهای اصلی این اسانس می توان ژرانیول (10.5%) و بورنئول (9.3%) را نام برد.
کلید واژگان
Salvia compressaاسانس
T-کادینول
کاریوفیلن اکسید
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2007-01-211385-11-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها مراتعهیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها مراتع
شاپا
1735-09052383-1243



