تأثیر مدت زمان نگهداری کلاله زعفران (Crocus sativus L.) بر میزان ترکیب Crocin
(ندگان)پدیدآور
جایمند, کامکاررضایی, محمدباقرنجفی آشتیانی, اکبر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زعفران (Crocus sativus L.) از گیاهان مهم ایران است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. بخش اعظم زعفران دنیا را استان خراسان تأمین مینماید. از کلاله زعفران خشک به عنوان رنگ، رایحه، و به عنوان دارو در داروسازی استفاده میگردد. دراین تحقیق تأثیر شرایط نگهداری کلاله زعفران بر میزان ترکیب کروسین زعفران مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها در آذر ماه سال 1382 از مزرعهای در منطقه تربت حیدریه جمعآوری و به مدت 20 ماه، در شرایط نور، محیط تاریک و در یخچال نگهداری گردید. پس از تهیه عصاره، میزان ترکیب کروسین با دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. میزان این ترکیب در شرایط نور، تاریکی و یخچال به ترتیب 0.032 درصد، 0.038 درصد و 0.028 درصد بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده بهترین شرایط نگهداری کلاله زعفران جهت حفظ بیشتر ترکیب کروسین، محیط تاریک میباشد.
کلید واژگان
زعفرانکروسین
شرایط نگهداری
HPLC
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2007-07-231386-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
عضوهیئت علمیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورعضوهیئت علمیمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
کارشناس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
شاپا
1735-09052383-1243



