اثر مقدار اضافی عنصر روی بر میزان تجمع برخی عناصر ضروری و پاسخهای آنتیاکسیدانی گیاه دارویی نعناع سبز (Mentha spicata L.)
(ندگان)پدیدآور
زارع دهآبادی, سعیداسرار, زهرا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور مطالعه تأثیر غلظتهای مختلف عنصر روی بر گیاه نعناع سبز (Mentha spicata L.)، گیاه مورد نظر به مدت 12 هفته در اتاق رشد با شرایط کنترل شده کشت شد. سپس میزان پراکسیداسیون لیپیدها، ترکیبهای فنلی، پروتئین کل و غلظت یونهای آهن، روی و منیزیم در نمونهها اندازهگیری شد. براساس نتایج بدست آمده محتوای ترکیبهای فنلی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانینهای برگ، مقدار پروتئین کل و میزان مالون دآلدهید بهعنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی در برگها با افزایش غلظت روی در محلول غذایی نسبت به گیاه کنترل بهطور معنیداری افزایش یافت. غلظتهای بالای روی در محلول غذایی موجب کاهش تمرکز عنصر آهن در اندام هوایی نسبت به ریشه، کاهش میزان جابجایی این عنصر و تجمع بالای فلز روی در اندام هوایی گیاه شد. بهطور کلی نتایج حاصل از این پژوهش ظرفیت آنتیاکسیدانی بالا در گیاه نعناع را اثبات میکند.
کلید واژگان
Mentha spicata Lآنتوسیانینها
تنش اکسیداتیو
فلاونوئیدها
روی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2009-01-201387-11-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
مربی پژوهشی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرماندانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان
شاپا
1735-09052383-1243



