بررسی اثر ضد التهابی عصاره آبی و هگزانی دانه کرفس (Apium graveolens L.) در موش سوری
(ندگان)پدیدآور
رمضانی, مینانصری, سیمایاسا, نرگس
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
از آنجایی که در پزشکی سنتی اثر ضد التهابی به گیاه کرفس نسبت داده شده است، در این مطالعه بهمنظور یافتن فراکسیون مؤثر، اثر ضد التهابی عصاره آبی و هگزانی دانه کرفس مورد بررسی قرار گرفت. جهت ارزیابی التهاب از روش ایجاد تورم در گوش موش توسط گزیلن استفاده شد. موشهای نر نژاد NMRI به سه گروه کنترل مثبت (دگزا متازون mg/kg15)، کنترل منفی (نرمال سالین) و تجربی تقسیم شدند. به موشهای گروه تجربی دوزهای 100، 200، 300، 400 و 500 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره آبی و هگزانی بهصورت درون صفاقی تجویز شد. سپس برای یافتن ماده مؤثره عصاره، کروماتوگرافی TLC انجام شد. نتایج نشان داد که اثر ضد التهابی تمامی دوزهای mg/kg 500-100 عصاره آبی و هگزانی نسبت به کنترل معنیدار است و نسبت به دگزا متازون اختلاف معنیداری ندارد. عصاره آبی و هگزانی کرفس دارای اثرهای قوی ضد التهابی حتی در دوزهای پایین است که احتمالاً به دلیل وجود فلاونوئید، فتالید و کومارین در دانه کرفس است.
کلید واژگان
کرفس (Apium graveolens)عصاره آبی
عصاره هگزانی
فعالیت ضد التهابی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2009-01-201387-11-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیاناستادیار، گروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران و آوج
دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1735-09052383-1243



