• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای نیتریک اکسید توسط عصاره آنتوسیانینی میوه‌های شاه‌توت (L. Morus nigra)، توت‌فرنگی (Fragaria vesca L.) و توت‌سیاه (Morus alba L. Var. Nigra)

    (ندگان)پدیدآور
    نیکخواه, الهامخیامی, مسعودحیدری, رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گونه‌های اکسیژن فعال ROS و نیتروژن فعال RNS اشکال مولکولهای فعالی هستند که می‌توانند موجب آسیب به DNA شده و در نهایت منجر به جهش گردند. در واقع رادیکالهای آزاد نقش عمده‌ای در ایجاد اختلال در سلامتی انسان دارند که شامل فرایند‌های پیری، سرطان و آترواسکلروزیس می‌باشد. به‌عکس، آنتی‌اکسیدانها به روشهای مختلف می‌توانند رادیکالهای آزاد را مهار نمایند. مهار آزاد‌سازی رادیکالهای آزاد به‌خصوص رادیکالهای نیتریک اکسید که جزء RNSها می‌باشند، یک راهبرد بالقوه جهت کنترل التهاب می‌باشد. بسیاری از داروهای ضد التهابی، گوارشی و حفاظت‌کننده عصبی، مکانیسمهای آنتی‌اکسیدانی و یا جمع‌کنندگی رادیکال را دارند. مطالعات بسیاری فعالیتهای آنتی‌اکسیدانی و فواید سلامتی آنتوسیانین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات را شرح می‌دهند. آنتوسیانین‌ها مشتقات گلیکوزیله پلی‌هیدروکسی و پلی‌متوکسی از نمکهای فلاویلیوم بوده و به‌عنوان رنگهای طبیعی از خانواده فلاونوئید‌ها می‌باشند و به‌طور گسترده‌ای در گلها، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند. انگورها و توتها منابع غذایی اصلی آنتوسیانین‌ها هستند. توتها غنی از آنتوسیانین هستند که این ترکیبها موجب ایجاد رنگ در میوه شده و همچنین به‌عنوان آنتی‌اکسیدانهای طبیعی محسوب می‌شوند. مطالعات اولیه نشان داده که آنتوسیانین‌ها در کاهش پیری همراه با آسیبهای اکسیداتیو مفیدند. هدف از این مطالعه، سنجش میزان فعالیت مهاری آنتوسیانین‌های سه گونه توت در برابر رادیکالهای نیتریت بود. برای این کار عصاره آنتوسیانینی با استفاده از روش Francis و Cribago استخراج شده و سپس این عصاره آنتوسیانینی جهت سنجش مهار رادیکالهای نیتریت توسط واکنش Griess Illosvoy بکار گرفته شد. در کل نمونه‌ها مشاهده شد که ظرفیت مهار نیتریت توسط عصاره آنتوسیانینی توتها همزمان با افزایش غلظت عصاره افزایش می‌یابد. این نتایج تأییدی بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنتوسیانین‌ها می‌باشد.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین
    رادیکال نیتریک اکسید
    شاه‌توت
    توت‌فرنگی
    توت‌سیاه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-04-21
    1388-02-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
    Research Institute of Forests and Rangelands
    سازمان پدید آورنده
    مربی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه
    دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
    استاد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    1735-0905
    2383-1243
    URI
    https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_7322.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327443

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب