اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس
(ندگان)پدیدآور
کمالی, ساراالهی, محمدحسینینژاد, مرضیهیاورمنش, مسعود
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اینولین به علت ویژگیهای تکنولوژیکی مختلف و اثرات پریبیوتیکی و سلامتبخش ارزنده، بهطور گستردهای در محصولات متفاوت و ترکیبهای سینبیوتیک استفاده میشود. بقاء سوشهای پروبیوتیک در طی استرسهای گوارشی میتواند تحت تأثیر ترکیب غذایی حامل قرار گیرد. در این پژوهش امکان افزایش قابلیت رشد و زندهمانی دو سوش لاکتوباسیلوس کازئی PTCC 1608 و لاکتوباسیلوسرامنوسوس PTCC 1637 در حضور اینولین از منابع گیاهی مختلف (Cichorium intybus & Heliantus tuberosus) و اینولین استاندارد آزمایشگاهی در شرایط اسیدی (4، 5/2 =pH) و 2/6 =pH بهعنوان کنترل بررسی و با گلوکز مقایسه شد. افزودن کربوهیدرات به محیط کشت دو سوش باکتری بهطور معنیداری باعث افزایش رشد و مقاومت باکتریها به شرایط اسیدی گردید. البته اینولین کاسنی غیربومی و اینولین استاندارد در افزایش مقاومت باکتری اثری بیشتر از اینولین سیبزمینی ترشی و قابل مقایسه با گلوکز داشتند.
کلید واژگان
سیبزمینی ترشیفروکتان
کاسنی
لاکتوباسیلوس
استرس
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهداستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، مشهد
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
1735-09052383-1243



