ارزیابی بالینی مصرف آب انار بر بهبود فشار خون، عملکرد عروق و فاکتورهای لیپیدی در افراد با فشار خون بالا
(ندگان)پدیدآور
عسگری, صدیقهافشانی, محمدرضارفعییان کوپائی, محمودکشوری, مهتاب
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هیپرتانسیون یا فشار خون بالا از ریسک فاکتورهای مهم بیماریهای قلبی عروقی میباشد، که سبب ایجاد حالت عدم کارآیی در آندوتلیال و افزایش سختی شریان میشود. آب انار سرشار از پلیفنلهای فعال زیستی است که با عملکرد آنتیاکسیدانتی موجب محافظت از قلب و عروق میشود. این مطالعه بهصورت یک کارآزمایی بالینی، یک سو کور، کنترل با دارونما به مدت دو هفته اجرا شد. 21 بیمار مبتلا به فشار خون بالا با محدوده سنی67-30 در مطالعه شرکت کردند. بیماران بهطور تصادفی ساده به دو گروه کنترل، مصرفکننده آب (دارونما) (10 نفر) و گروه مورد مصرفکننده آب انار (11 نفر) نقسیم شدند. میزان فشار خون سیستولیک (SBP)، فشار خون دیاستولیک (DBP) و اختلال عملکرد جریان عروق (FMD)، همراه با سطح سرمی لیپید پروفایل و آپولیپوپروتئین A و B قبل و بعد از بررسی برای دو گروه تعیین گردید. دادهها توسط نرمافزار SPSS و با استفاده از آزمونهای آماری تیزوج و تیمستقل بررسی شدند. میانگین SBP (002/0=p) و DBP (038/0=p) در گروه مصرفکننده PJ نسبت به گروه کنترل بهطور قابلتوجهی کاهش داشت، با این حال هیچ تفاوت معنیداری در میزان تغییرات FMD، لیپید پروفایل و آپولیپوپروتئین A و B بین دو گروه مشاهده نشد. مصرف آب انار موجب کاهش فشار خون میشود. البته مصرف آب انار میتواند در هر دو زمینه مداخلات رژیم غذایی و دارویی برای فشار خون بالا در نظر گرفته شود.
کلید واژگان
آب اناربیماریهای قلبی عروقی
فشار خون بالا
لیپید پروفایل
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-07-231394-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانمتخصص قلب، گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان
دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
شاپا
1735-09052383-1243



