نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیریان, کیاناfa_IR
dc.contributor.authorپیری, خسروfa_IR
dc.contributor.authorسهرابی پور, جلوهfa_IR
dc.contributor.authorتمدمی جهرمی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorربیعی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:41:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:41:07Z
dc.date.available1399-07-09T07:41:07Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:41:07Z
dc.date.issued2017-04-21en_US
dc.date.issued1396-02-01fa_IR
dc.date.submitted2015-12-15en_US
dc.date.submitted1394-09-24fa_IR
dc.identifier.citationپیریان, کیانا, پیری, خسرو, سهرابی پور, جلوه, تمدمی جهرمی, سعید, ربیعی, رضا. (1396). بررسی ترکیب‌های شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 33(1), 62-72. doi: 10.22092/ijmapr.2017.109708fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2017.109708
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109708.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326822
dc.description.abstractویژگی‌های غذایی، دارویی و بهداشتی از مهمترین مباحث مورد مطالعه در جلبک‌های ماکروسکوپی می‌باشند. در این تحقیق ترکیب‌های غذایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه مهم از جلبک‌های ماکروسکوپی سبز <em>Ulva intestinalis</em> و <em>Ulva linza</em> جمع‌آوری شده از سواحل خلیج فارس بررسی شد. کلیه آنالیزها براساس روش‌های مرجع با کمی تغییرات انجام گردید. گونه <em>U. intestinalis</em> محتوای پروتئین بالاتری (15.79%) را نسبت به گونه <em>U. linza</em> (9.90%) نشان داد، درحالی که گونه <em>U. linza</em> دارای میزان بالاتری از ترکیب‌های لیپیدی (2.34%)، خاکستر (26.66%)، فنول (mgGA/g2.16) و فلاونوئید (mgQE/g11.70) نسبت به گونه <em>U. intestinalis</em> با محتوای لیپید (1.98%)، خاکستر (22.55%)، فنول (mgGA/g 1.02) و فلاونوئید (mgQE/g8.20) بود. دو گونه از لحاظ ترکیب‌های سنجیده شده بجز محتوای لیپیدی اختلاف معنی‌داری را نشان دادند (<em>P</em><0.05). در بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نمونه‌ها گونه <em>U. intestinalis</em> با ظرفیت نگهداری آب (g/g17.5)، جذب آب (mL/g9.5) و نگهداری روغن (g/g5.5) مقادیر بالاتری را نسبت به گونه <em>U. linza</em> با ظرفیت نگهداری آب (g/g8.5)، جذب آب (mL/g5.7) و نگهداری روغن (g/g2.6) نشان داد. هر دو گونه در هر سه ویژگی سنجیده شده دارای اختلاف آماری معنی‌داری بودند (<em>P</em><0.05). این تحقیق نشان داد که دو گونه جلبک مطالعه شده با دارا بودن محتوای پروتئینی بالا منابع گیاهی ارزشمندی برای مصرف مستقیم خوراکی انسان بوده، همچنین به‌دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد به‌عنوان افزودنی‌ها برای بهبود ساختار و ارزش غذایی در محصولات صنایع غذایی دارای کاربرد می‌باشند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2017.109708
dc.subjectخلیج فارسfa_IR
dc.subjectماکروجلبک سبزfa_IR
dc.subjectUlva intestinalisfa_IR
dc.subjectUlva linzafa_IR
dc.titleبررسی ترکیب‌های شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه جلبک‌شناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج‌ فارس و دریای عمان، مرکز تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه جلبک‌شناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage62
dc.citation.epage72


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد