| dc.contributor.author | پیریان, کیانا | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیری, خسرو | fa_IR |
| dc.contributor.author | سهرابی پور, جلوه | fa_IR |
| dc.contributor.author | تمدمی جهرمی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربیعی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:41:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:41:07Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:41:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:41:07Z | |
| dc.date.issued | 2017-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-12-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-09-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پیریان, کیانا, پیری, خسرو, سهرابی پور, جلوه, تمدمی جهرمی, سعید, ربیعی, رضا. (1396). بررسی ترکیبهای شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 33(1), 62-72. doi: 10.22092/ijmapr.2017.109708 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0905 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1243 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2017.109708 | |
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109708.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326822 | |
| dc.description.abstract | ویژگیهای غذایی، دارویی و بهداشتی از مهمترین مباحث مورد مطالعه در جلبکهای ماکروسکوپی میباشند. در این تحقیق ترکیبهای غذایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه مهم از جلبکهای ماکروسکوپی سبز <em>Ulva intestinalis</em> و <em>Ulva linza</em> جمعآوری شده از سواحل خلیج فارس بررسی شد. کلیه آنالیزها براساس روشهای مرجع با کمی تغییرات انجام گردید. گونه <em>U. intestinalis</em> محتوای پروتئین بالاتری (15.79%) را نسبت به گونه <em>U. linza</em> (9.90%) نشان داد، درحالی که گونه <em>U. linza</em> دارای میزان بالاتری از ترکیبهای لیپیدی (2.34%)، خاکستر (26.66%)، فنول (mgGA/g2.16) و فلاونوئید (mgQE/g11.70) نسبت به گونه <em>U. intestinalis</em> با محتوای لیپید (1.98%)، خاکستر (22.55%)، فنول (mgGA/g 1.02) و فلاونوئید (mgQE/g8.20) بود. دو گونه از لحاظ ترکیبهای سنجیده شده بجز محتوای لیپیدی اختلاف معنیداری را نشان دادند (<em>P</em><0.05). در بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نمونهها گونه <em>U. intestinalis</em> با ظرفیت نگهداری آب (g/g17.5)، جذب آب (mL/g9.5) و نگهداری روغن (g/g5.5) مقادیر بالاتری را نسبت به گونه <em>U. linza</em> با ظرفیت نگهداری آب (g/g8.5)، جذب آب (mL/g5.7) و نگهداری روغن (g/g2.6) نشان داد. هر دو گونه در هر سه ویژگی سنجیده شده دارای اختلاف آماری معنیداری بودند (<em>P</em><0.05). این تحقیق نشان داد که دو گونه جلبک مطالعه شده با دارا بودن محتوای پروتئینی بالا منابع گیاهی ارزشمندی برای مصرف مستقیم خوراکی انسان بوده، همچنین بهدلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد بهعنوان افزودنیها برای بهبود ساختار و ارزش غذایی در محصولات صنایع غذایی دارای کاربرد میباشند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2017.109708 | |
| dc.subject | خلیج فارس | fa_IR |
| dc.subject | ماکروجلبک سبز | fa_IR |
| dc.subject | Ulva intestinalis | fa_IR |
| dc.subject | Ulva linza | fa_IR |
| dc.title | بررسی ترکیبهای شیمیایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه ماکروجلبکی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza در خلیج فارس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه جلبکشناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، مرکز تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه جلبکشناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 62 | |
| dc.citation.epage | 72 | |