بررسی فیتوشیمیایی عصاره گیاه Loganberry (Rubus×Loganobaccus) تکثیر شده از طریق کشت بافت
(ندگان)پدیدآور
مریخ, شیماطاهرخانی, محبوبهحسینی دوست, سید رضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاه مورد مطالعه، گیاهی هیبریدی با نام علمی Loganberry (Rubus×Loganobaccus) از خانواده Rosaceae و جنس Rubusمیباشد که میوهای مانند توتفرنگی میدهد. میوه این گیاه قرمز و بسیار ترش است و این گیاه بسیار کمیاب، یکی از ارقام تمشک قرمز میباشد. Loganberry بومی ایران نبوده و در حال حاضر از طریق کشت درون شیشهای تکثیر میگردد. تاکنون تحقیقی از نظر فیتوشیمیایی بر روی گونه هیبریدی Loganberry انجام نشده است. در این تحقیق، عصاره برگ گیاه Loganberry Rubus×Loganobaccus)، تکثیر شده از طریق کشت درون شیشهای، از نظر ترکیبهای طبیعی مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این تحقیق، ابتدا مراحل عصارهگیری و چربیگیری انجام شد. عصاره روی ستون کروماتوگرافی برده شد و از نظر ترکیبهای تشکیلدهنده بررسی شد. سپس ترکیب طبیعی با استفاده از روشهای مختلف طیفسنجی IR، 1H-NMR، 13C-NMR و dept 135 شناسایی شد. نتایج حاصل از روشهای طیفسنجی منجر به شناسایی یک فلاونوئید به نام هسپریدین (Hesperidin) شد.
کلید واژگان
Loganberryکشت درون شیشه ای
عصاره
هسپریدین
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزشی فیتوشیمی و شیمی فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران
استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
1735-09052383-1243



